Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucica Crișan, fostul director economic al SC Apa CTTA SA Alba, achitată definitiv în dosarul de conflict de interese

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, sentința definitivă în dosarul în dosarul în care Lucica Crișan, fostul director economic al SC Apa CTTA SA Alba, a fost condamnată, de Judecătoria Alba Iulia, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și efectuarea a 80 de ore de muncă în folosul comunității, pentru conflict de interese. Instanța i-a admis apelul și, după rejudecarea cauzei, a dispus achitarea.

Admite apelul declarat de inculpata C.L. împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Alba Iulia. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând cauza: achită pe inculpata C.L.- de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatei la plata sumei de 1200 lei reprezentând cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale şi al judecăţii. Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Cheltuielile judiciare în cursul urmăririi penale, al judecăţii la instanţa de fond şi la instanţa de apel, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 17.03.2015.”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia dispus, la sfârșitul lunii mai 2014, trimiterea în judecată a fostului director economic al SC Apa CTTA SA Alba, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Potrivit procurorilor, uzând de funcția pe care o avea, în perioada 24 septembrie 2008 – 10 aprilie 2012 aceasta a participat la luarea deciziilor prin care s-au obținut direct foloase patrimoniale de către SC ALBA PRINT S.A. Petrești, persoană juridică la care inculpata era cenzor și beneficia lunar de indemnizație, semnând un număr de patru note de comandă și 38 de ordine de plată pentru achiziţionarea şi respectiv plata către S.C. Alba Print S.A. Petrești a unor bunuri în valoare totală de 161.996 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea