Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

LOVITURĂ pentru Putin: Suedia și Finlanda vor adera la NATO. Când se va întâmpla

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LOVITURĂ pentru Putin: Suedia și Finlanda vor adera la NATO. Când se va întâmpla

Jurnaliștii de la The Times publică informații conform cărora Finlanda și Suedia se pregătesc de aderarea la NATO. Această mutare ar putea fi făcută în vara acestui an.

Suedia și Finlanda se află în proces de aderare de câțiva ani și îndeplinesc toate condițiile, dar mai este nevoie de un vot oficial în parlamentele celor două țări nordice.

Acest vot nu a venit din cauza amenințărilor venite de la Moscova. Rusia se opune aderării celor două țări la NATO pentru că au graniță directă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” prin propriile măsuri, relatează Reuters.

Dacă cele două țări se alătură alianței, „va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre”, a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea