Rămâi conectat

Ştirea zilei

 „Lovitură majoră pentru invazia rusă”: Un general rus de top, multiplu decorat, a fost ucis în războiul din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

 „Lovitură majoră pentru invazia rusă”: Un general rus de top, multiplu decorat, a fost ucis în războiul din Ucraina

Un important comandant militar rus, multiplu decorat, a fost ucis în războiul din Ucraina, au relatat joi publicații ucrainene, dar și ruse, preluate de Newsweek și Daily Mail, care scriu despre o „lovitură majoră” pentru forțele armate rusești care au invadat Ucraina.

Presa ucraineană a relatat că general-maiorul Andrei Sukhovetsky, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis miercuri de forțele armate ucrainene care respingeau ofensiva rusă.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a confirmat oficial moartea generalului rus, dar aceasta a fost anunțată în social media de camarazi ai militarului.

Informația a fost postată și pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Armate Ucrainene.

Un „factor de demotivare major” pentru forțele rusești

Presa a citat, printre altele, o postare de pe platforma VKontakte scrisă de un anume Serghei Chipilev, șef al unei cunoscute asociații de veterani ruși, care deplânge moartea generalului.

„Am aflat cu mare tristețe vestea tragică a morții prietenului nostru, general-maior Andrei Aleksandrovich Sukhovetsky, pe teritoriul Ucrainei, în timpul unei operațiuni speciale”, a scris acesta în postare, fără a preciza circumstanțele morții generalului.

Christo Grozev, director executiv al site-ului de investigaţii Bellingcat (în vizorul Kremlinului, detalii aici – n.r.), a distribuit pe Twitter informația privind uciderea generalului rus, adăugând că, dacă aceasta se confirmă, ar fi un „factor de demotivare major” pentru forțele ruse.

Daily Mail scrie că o sursă militară a confirmat că Sukhovetsky a fost ucis „de un lunetist” și a mai menționat că o ceremonie de înmormântare a generalului – de departe cea mai importantă figură militară rusă care moare în conflict până acum – va avea loc sâmbătă în Rusia.

Știrea despre moartea generalului a fost difuzată și de jurnaliști ruși, precum cei de la Lenta.ru sau tabloidul Komsomolskaya Pravda.

Un general rus de top, multiplu decorat

În vârstă de 47 de ani, Andrei Sukhovetsky a fost numit comandant adjunct al armatei în toamna anului trecut.

Înainte, el a comandat Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorossiisk timp de trei ani.

A participat de două ori la parada militară de Ziua Victoriei din Piața Roșie din Moscova și a primit mai multe decorații, inclusiv două Ordine de Curaj.

El a mai luat parte la campaniile rusești din Caucazul de Nord, Abhazia și Siria, fiind totodată decorat pentru rolul său în anexarea Crimeei.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea