Locuri de muncă pentru preoți: 5 parohii vacante în Alba, în perioada ianuarie – februarie 2014

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a aprobat în ședința de lucru a Consiliului Eparhial, lista parohiilor vacante în perioada ianuarie – februarie 2014. Este vorba despre 5 parohii unde posturile vor fi ocupate prin transfer, numire sau concurs:

*În Parohia Biia, cu 1043 credincioși, postul va fi ocupat prin transfer. Termenul limită de depunere a dosarelor la Centrul eparhial este 7 februarie 2014.

*În Parohia Cugir IV, cu 2960 de credincioși, postul va fi ocupat prin concurs. Dosarele trebuie depuse la Centrul eparhial până în 7 februarie 2014. Concursul constă din: o probă scrisă cu subiect formulat din domeniul Teologie dogmatice, morale, pastorale şi misionare; o predică rostită în faţa comisiei; o cateheză rostită în faţa comisiei; o probă de slujire bisericească.

Pentru postul de preot categoria ”concurs” îşi vor putea depune dosarele doar preoţii licenţiaţi în teologie care au minim 5 ani vechime în preoţie şi care nu au fost transferaţi în ultimii 5 ani. Dosarul va cuprinde: cererea adresată Chiriarhului, CV-ul, raport de activitate vizat de oficiul protopopesc, adeverinţă cursuri şi/sau studii post-universitare, copii după actele de studii (foaie matricolă şi Diplomă de licenţă), declaraţie că va locui în parohie, fişă personală (notările administrative pe ultimii cinci ani şi vechimea în preoţie)”, se arată în anunțul Arhiepiscopiei.

*În Parohia Turdaș, cu 271 de credincioși, postul va fi ocupat prin numire. Dosarele se depun la Centrul eparhial până la data de 14 februarie. Este un post dedicat preoților licențiați în Teologie, cu examenul de capacitate susținut. Dosarul trebuie să cuprindă: cerere, CV, copie acte studii (Foaie matricolă și Diplomă de licență).

*În Parohiile Sântimbru (cu 830 de credincioși) și Vurpăr (cu 782 de credincioși) posturile vor fi ocupate prin transfer. Dosarele se depun la Centrul eparhial până în 14 februarie 2014.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

novicele 6 februarie 2014 at 13:15

cât îi scorul la cugir și cât îi la turdaș?

BISERICA ORTODOXA ESTE O AFACERE PE SPINAREA ROMANILOR 6 februarie 2014 at 19:56

DA DIN ACEI ‘CREDINCIOSI ‘ CATI PARTICIPA LA SLUJBA DOMNILOR? BISERICILE VOASTRE SUNT GOALE !!!
VIN LA PASTI SI LA CRACIUN OAMENII. SI ATUNCI DOAR DIN TRADITIE . OAMENII DIN ZIUA DE AZI NU MAI AU INCREDERE IN POPI. PREA MULTE MAGARII SE FAC IN SANUL ORTODOXIEI. PREA MULTI BANI , JEEPURI , VILOACE SI NIMIK SFANT ACOLO! DOAR VRAJALA PT CEI CREDULI!!!!!!!!!!!!!

FUNCTIONAR PUBLIC 7 februarie 2014 at 9:55

1. de ce trebuie sa le platim noi salariile si contributiile la stat , si de ce sunt considerati POPII ‘functionari publici’? (ca aduc voturi nu-i asa?)
2. nici pe departe cifrele de mai sus nu sunt corecte. romanul destept nu mai crede demult in aberatiile popilor , chiar daca s-au declarat ortodoxi la recensamant.
3. peste 20 ani, cand romanilor li se vor deschide ochii , multe din bisericile care au fost construite in schimbul scolilor si al spitalelor , vor fi vandute ca nu vor mai fi oameni care sa urmeze
popii !
4. CIFRELE ASTEA SUNT ADUSE LA CUNOSTIINTA POLITICIENILOR ,IAR IN SCHIMB POPII PRIMESC BANI! BANI MULTI !!! UN ANUME IUDA VANZATORUL A FACUT ASA, DAR A SFARSIT RAU !

lopitau 7 februarie 2014 at 16:02

yo nu prea pricep- cum ”locuri de munca pentru preoti”? vor fi scosi la deszapezit, incarca vagoane, predau matematica sau geografia in scoli, schimba pampersi la batrini?

Comentariile sunt oprite