Rămâi conectat

Actualitate

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE: 250 de joburi ȋn industria de prelucrare a cărnii ȋn Germania prin intermediul EURES România

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE: 250 de joburi ȋn industria de prelucrare a cărnii ȋn Germania prin intermediul EURES România

Agenția Federală de Muncă din Germania, ȋn numele companiilor Westfleisch și Tönnies oferă, prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător ȋn producție), ȋn regiunea Renania de Nord – Westfalia.

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tranșarea cărnii ȋn funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de carne de calitate superioară; ajutor ȋn producția de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii, calificarea profesională ȋn domeniu, ȋn special ca măcelar, experiența profesională, permisul de conducere categoria B și automobil personal, precum şi cunoştinţele de limbă germană. De asemenea este necesară rezistența fizică, toleranța la frig și umiditate, dar și disponibilitatea de a lucra ȋn schimburi (inclusiv ȋn ture de noapte).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru persoanele necalificate, salariul oferit este de 9,75 – 10 euro brut/oră, la care se adaugă alte beneficii, ȋn funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională. Ȋn perioada următoare va intra ȋn vigoare un contract colectiv de muncă ȋn domeniul industriei de prelucrare a cărnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră.

Persoanele care au calificare profesională ȋn domeniu vor negocia salariul cu angajatorul.

Angajatorii oferă sprijin intern ȋn vederea integrării, prin punerea la dispoziție a unei persoane de contact care vorbește limba română; acordă asistență ȋn ceea ce privește formalitățile de ȋnregistrare la autorități, deschiderea unui cont bancar, transportul public, ȋn timpul formării si instruirii ȋn procedurile de operare, oferă haine/echipament de lucru. Se asigură cazare ȋn apartamente mobilate (1-2 persoane/cameră) contra cost (210-230 euro/lună), cu totul inclus.

Se asigură măsuri de protecție ȋmpotriva coronavirusului: ofertă de vaccinare, testări gratuite ȋn mod regulat, plata continuă a salariilor, precum și ȋngrijire ȋn caz de carantină (pachete cu alimente, cazare separată, tratament medical).

Alte detalii cu privire la ofertele de muncă se găsesc pe site-ul EURES național https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html

Persoanele cu domiciliul ȋn județul Alba, interesate de aceste oferte de muncă, se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Alba, strada N. Titulescu, nr. 10B, telefon 0742.281887 adresă de e-mail [email protected] , pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date și pentru a completa formularele corespunzătoare procesului de mediere. Selecția candidaților va fi realizată ȋn totalitate de angajatorul german.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vacanță în Bulgaria 2023: Cum se plăteşte corect vigneta pentru țara vecină și cum să evitați amenda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vacanță în Bulgaria 2023: Cum se plăteşte corect vigneta pentru țara vecină și cum să evitați amenda

A venit vara! Da, așa este, a venit vara, iar mulți români se pregătesc de sejururile de pe litoralul bulgăresc. Dar, poate din neatenție sau din graba de a ajunge cât mai repede la destinație, mulți uită un lucru extrem de important, și anume Cum se plăteşte corect vigneta pentru Bulgaria 2023 și în cât timp se înregistrează plata online. Din păcate, tot mai mulţi români primesc amenzi odată ajunși pe teritoriul bulgariei din lipsa acestor infromații. Așa că, ne-am gândit să te ajutăm noi și să-ți spunem cum se plăteşte corect vigneta pentru Bulgaria 2023.

Cum se plăteşte corect vigneta pentru Bulgaria 2023

Taxele pentru vignetele electronice în Bulgaria, pentru mijloacele de transport cu o greutate de până la 3,5 tone, vor fi reduse cu 10% începând cu 1 ianuarie 2023. După ce intrați în Bulgaria, nu uitați să cumpărați vigneta. Indiferent dacă călătoriți prin Bulgaria sau petreceți câteva zile în țara vecină de la sud de Dunăre, vigneta este obligatorie. Dacă ați ratat sau ați uitat să cumpărați o vignetă în Bulgaria, așteptați-vă la o amendă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este bine de știut că există și vigneta electronică în Bulgaria. Nu mai trebuie să lipiți o etichetă pe parbriz, ci vă puteți înregistra confortabil mașina online. În Bulgaria, sistemul de emitere a vignetelor electronice pentru utilizarea contra cost a infrastructurii rutiere publice de către categoriile de autovehicule cu o masă totală admisă mai mică de 3,5 tone, iar pentru celelalte categorii (microbuze, parcări, autocare) funcționează sistemul de taxare rutieră electronică în funcție de distanța parcursă de tip e-Toll, iar aceastea pot fi achiziționate de aici, site-ul oficial.

Vigneta rebuie să fie achiziționată cel târziu la intrarea în Bulgaria

Pentru vehiculele cu o greutate de până la 3,5 tone se plătesc nu numai autostrăzile și drumurile expres, ci și majoritatea drumurilor de clasă inferioară. Pe toate aceste drumuri este obligatorie existența unei viniete valabile pentru un vehicul de până la 3,5 t cu cel puțin patru roți.

Vignetele sunt vândute cu o perioadă de valabilitate de weekend, săptămână, lună, trimestru și an și pot fi achiziționate în format electronic, prin intermediul unei aplicații mobile și la punctele de vânzare obișnuite. La granița cu România există poduri taxate și feriboturi care traversează fluviul Dunărea în mai multe locuri. Pentru vehiculele cu o greutate totală mai mare de 3,5 t este proiectat sistemul BG Toll pentru plata taxei de drum.

Vignetele electronice pot fi eliberate pentru o perioadă de 1 an, 3 luni, 1 lună, 1 săptămână sau numai sâmbăta și duminica (vignette de the end de week) numai pentru autoturismele și mijloacele de transport cu o masă totală admisă de până la 3,5 tone. Acestea se eliberează pentru fiecare mijloc de transport în parte, în funcție de categoria din care face parte, pe baza numărului de înmatriculare. Autocolantul electronic este valabil numai pentru mijlocul de transport al cărui număr de înmatriculare a fost înregistrat, indiferent dacă proprietarii sau utilizatorii acestuia se schimbă.

Este de subliniat faptul că vigneta electronică trebuie achiziționată cel târziu la intrarea pe teritoriul Bulgariei. În caz contrar, riscați să fiți penalizat cu o taxă compensatorie pentru conducerea unui segment de drum național cu taxă fără vignetă, chiar dacă ați achiziționat ulterior vigneta electronică corespunzătoare. Mai trebuie subliniat un aspect, și anume că taxa compensatorie se plătește pe loc, în momentul controlului, numai cu un card bancar de debit sau de credit. Valoarea acesteia diferă în funcție de categoria și caracteristicile vehiculului, după cum urmează:

Autoturisme – 70 de leva (aproximativ 36 de euro);
Camioane cu o greutate de 3,5 t – 12 t – 150 leva (77 euro);
Camion de peste 12 t cu 2-3 axe – 450 leva (230 euro);
Camion cu o greutate mai mare de 12 t cu 4 sau mai multe axe – 750 leva (383 euro);
Autoturisme cu mai mult de 8 persoane – 150 leva (77 euro).

În cât timp se înregistrează plata online

Rețeaua bulgară de distribuție a vignetei electronice este formată din stațiile de alimentare cu carburanți. Aceasta poate fi achiziționată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg. Pentru turiștii români există varianta în limba română de asemenea, aici.

În cazul achiziționării vignetei electronice pentru Bulgaria prin transfer bancar, aceasta va fi activată după aproximativ trei zile lucrătoare, datorită procedurilor și timpului tehnologic specific sistemului de confirmare a plăților bancare. În cazul plății online cu cardul bancar (e-banking), activarea vignetei electronice pentru Bulgaria are loc imediat, în câteva minute. Pe întreg teritoriul Republicii Bulgaria au fost instalate terminale ATM, de unde șoferii pot achiziționa vihneta electronică.

Sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ce persoane sunt mai predispuse la înțepăturile de țânțari: Grupa de sânge joacă un rol semnificativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce persoane sunt mai predispuse la înțepăturile de țânțari: Grupa de sânge joacă un rol semnificativ

A venit vara și enervantele insecte încep să ne bâzie din nou la urechi. Dacă aveți senzația că sunteți mai des înțepați de țânțari decât alte persoane, există o explicație.

Conform cercetărilor, aproximativ 20% dintre persoane sunt mai predispuse la înțepăturile de țânțari, iar grupa de sânge joacă un rol semnificativ în alegerile acestor insecte, alături de alți factori precum hainele, respirația sau bacteriile prezente pe pielea noastră.

Grupa de sânge pe care o avem reprezintă unul dintre factorii cei mai importanți în determinarea preferințelor țânțarilor. Conform unui studiu, țânțarii au arătat o adevărată preferință pentru persoanele cu grupa de sânge 0. Aceasta grupă de sânge îi atrage de două ori mai mult în comparație cu cele cu grupa de sânge A. Potrivit aceleiași cercetări, aproximativ 85% dintre indivizi eliberează un semnal chimic specific, care indică grupa de sânge, iar acesta reprezintă modalitatea prin care țânțarii își aleg țintele.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește nevoia de hrană cu sânge uman, doar femelele de țânțari sunt cele care ies la vânătoare, deoarece au nevoie de proteinele din sângele nostru pentru a-și dezvolta ouăle. Ele sunt dotate cu receptori olfactivi specializați, care le ajută să identifice posibilele prăzi. Țânțarii pot detecta dioxidul de carbon și mirosurile emanate de oameni, deoarece noi generăm cantități mari de CO2.

Rata metabolică sau cantitatea de CO2 pe care corpul nostru o emite în timp ce arderea energiei este unul dintre factorii principali care atrag țânțarii. Dioxidul de carbon îi ajută să identifice potențialele victime. Prin urmare, cu cât expirăm mai mult, cu atât devenim mai atrăgători pentru aceste insecte.

Pe lângă grupa sanguină și emisia de dioxid de carbon, constituția genetică joacă un rol la fel de important în atracția exercitată asupra țânțarilor. Conform unui studiu realizat în anul 2015 pe gemeni și publicat în revista PLOS One, ADN-ul este responsabil de aproximativ 67% din variația în ceea ce privește atracția pentru țânțari.

Sursa: româniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Greva profesorilor 2023: Bugetul de stat, păgubit cu 1.6 miliarde lei. Dascălii au făcut 60 de milioane din meditații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Greva profesorilor 2023: Bugetul de stat, păgubit cu 1.6 miliarde lei. Dascălii au făcut 60 de milioane din meditații

Bugetul de stat a fost păgubit cu peste 112 milioane de lei pe zi, în cele două săptămâni de grevă a profesorilor, dincolo de problemele cauzate de pierderea orelor sau de stresul cauzat elevilor din ani terminali, care nu mai știu dacă dau sau nu examene.

Sunt pierderi estimate pentru societatea și economia românească. Cele 14 zile de grevă costă în total de 1.6 miliarde lei, pe zi de 112 milioane lei. Cea mai mare vine din alocările din buget pentru preuniversitar – bani care au fost alocați și cheltuiți fară nicio eficienta un aceste 14 zile – școlile sunt goale, copiii sunt pe străzi sau acasă, profesorii sunt în strada.

Acești bani au un cost de oportunitate ridicat, puteau fi folosiți mai eficient în învatamant sau în alte domenii. A doua categorie, sunt bani care se pierd la producerea PIB și în încasările la buget. Daca presupunem că pentru 50% dintre copii, un părinte salariat trebuie să stea acasă cu copilul sau copiii și acel părinte nu mai merge la munca, nu mai produce nimic, deci este pierdere de valoare economica și implicit de bani încasați la buget. A treia categorie de costuri vine din costul cu meditațiile. 61, 6 milioane sunt costurile estimate pe care părinții le-au plătit pentru meditații în aceste 2 săptămâni de greva, ptr a suplini macar parțial pierderea orelor de scoală.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare