Localitățile din județul Alba SCAPĂ deocamdată de CARANTINĂ: Arafat: DSP nu a propus măsuri de carantinare la INSP

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunţat, după o ședință susținută la prefectura Alba, că în județul Alba nu se va lua măsura carantinări pentru că DSP nu a propus încă această măsură către INSP.

„Ni s-a prezentant situația, este o incidență mare în Alba Iulia, Sebeș și Blaj, unde cifrele sunt mari. CJSU va rămane să discute măsurile și ce vor propune, noi nu putem lua măsuri pentru că DSP nu a propus măsuri de carantinare la INSP, ca să le avizeze să ajungă la comitetul județean. Urmează să discute în cadrul comitetului, să se ia decizia care sunt demersurile pe care DSP le va propune INSP și ulterior comitetul să decidă în baza acestui lucru.” a spus Raed Arafat la Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Arafat a participat de la ora 16.00 la sedință a CJSU Alba, cu reprezentanții tuturor instituțiilor din județ implicate în combaterea pandemiei de COVID-19.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Judeţul Alba se situează pe locul 6 în ţară în ce priveşte rata de infectare, situată vineri la 5,81 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat 5,64 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Alba au fost confirmate pozitiv un număr de 237 de persoane.

Până la acest moment 4 reședințe de județ au fost carantinate: Baia Mare, Zalău, Slobozia și Sibiu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419