Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liviu Pop, Ministrul Educației la Alba Iulia: Reforma din învățământ este una continuă. Prioritatea zero a mandatului meu este ca în 11 septembrie, fiecare elev să aibă manual școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aflat la Alba Iulia pentru Conferința  internațională de Matematică TREPAM 2017, Ministrul Educației a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre reforma din învățământ.

Potrivit ministrului Liviu Pop, reforma din învățământul românesc este una continuă. Programul de guvernare pentru sistemul preuniversitar și universitar este unul foarte închegat, pe care reprezentanții ministerului speră să îl poată aplica în următorii doi ani.

Programa ministerului pe luna august este foarte aglomerată, urmând să se definitiveze toate metodologiile pentru anul școlar 2017-2018: admiterea la liceu, evaluarea națională, examenul de bacalaureat, examenul de titularizare.

“Se lucrează zi lumină, avem niște decalaje de recuperat, dar sunt convins că 11 septembrie,respeciv 1 octombrie ne va găsi cu temele bine făcute,” a declarat Liviu Pop.

Referitor la mult mediatizata problemă a manualelor, ministrul a precizat că programele școlare pentru clasele V-VIII au fost aprobate anul trecut, de către guvernul tehnocrat.

“Din ianuarie am lucrat pe manualele școlare. În 28 februarie s-au definitivat manualele pentru clasa a V-a, elevii urmând să beneficieze la începutul anului școlar de noile manuale, în conformitate cu programa școlară. Manualul este un drept al elevului, a declarat Liviu Pop, conform articolului 69, alineatul 4 din Legea Educației Naționale și care spune foarte clar că elevilor de liceu li se dau manuale gratuite, indifirent că este învățământ de stat, privat sau în zona minorităților.”

Despre comentariile apărute în spațiul public, ministrul Educației a precizat că le va comenta doar după 7, respectiv 10 august, când se vor încheia cele două etape din perioada evaluării manualelor.

Despre manualul de sport, Liviu Pop a spus că manualul este aprobat, contractele fiind semnate, iar manualele publice în format electronic și pot fi comandate: „Manualul de educație fizică și sport folosește atât profesorul cât și elevul și părintele. Pentru clasa a V-a anul acesta avem incă două manuale. Disciplina de informatică debutează anul acesta la clasa a v-a și elevii vor avea manual. De asemenea Consilierea și dezvoltarea personală este vechea dirigenție și va avea manual.  ”

„Prioritatea zero a mandatului meu este ca în 11 septembrie, fiecare elev să aibă manual școlar. Toate manualele din trunchiul comun sper să le avem,” a mai spus ministrul Educației.

[nggallery id=4398]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Răzvan Stănilă este elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La sfârșitul lunii martie, tânărul învățăcel a participat la Olimpiada Micilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea