Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO. Zeci de angajați ai Spitalului din Alba Iulia protestează în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de sporuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia protestează, luni, în fața Prefecturii Alba, fiind nemulţumiţi de sporuri, care, potrivit noii legi a salarizării, sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii dintre ei duce la scăderea veniturilor.

Cadrele medicale afișează bannere cu mesaje precum ”Diferențe aberante ale sporurilor aplicate în spitale”,  ”Renunțarea la plafonul de 30% pentru sporuri” sau ”Harababură guvernamentală” și scandează ”Hoții”, ”Unitate pentru sănătate”, ”Vrem drepturile înapoi” și ”Vrem sporuri înapoi”. Oamenii se manifestă zgomotos, având fluiere și vuvuzele.

În clădirea în care se află Prefectura Alba se află și Consiliul Județean, iar președintele acestei instituții, Ion Dumitrel, a ieșit să vorbească cu cadrele medicale, imediat după ce a început protestul.

Protestatarii i-au spus că vor salariile promise și l-au chemat să vadă cum este în secții. De asemenea, ei au spus că și personalul TESA face parte tot din echipa medicală. Un alt angajat al spitalului a afirmat că vrea să se reducă și lucrul dacă i s-a redus salariul.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

În cursul zilei de luni, ministrul Sănătăţiii, Sorina Pintea, va avea o întâlnire cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru a discuta regulamentul de sporuri care se aplică angajaţilor din sistemul medical.

„Am ales să discut cu fiecare, să vedem care sunt problemele. Discut cu fiecare manager în parte, îi rog să-mi prezinte situaţia, modul în care s-au repartizat sporurile. Nu este obligatoriu ca toată lumea să ia sporul maxim. Cred că weekendul ăsta am vorbit cu o sută de manageri. Până acum s-au dat sporuri maxime”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

[nggallery id=5453]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea