LIVE VIDEO. Zeci de angajați ai Spitalului din Alba Iulia protestează în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de sporuri

Zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia protestează, luni, în fața Prefecturii Alba, fiind nemulţumiţi de sporuri, care, potrivit noii legi a salarizării, sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii dintre ei duce la scăderea veniturilor.

Cadrele medicale afișează bannere cu mesaje precum ”Diferențe aberante ale sporurilor aplicate în spitale”,  ”Renunțarea la plafonul de 30% pentru sporuri” sau ”Harababură guvernamentală” și scandează ”Hoții”, ”Unitate pentru sănătate”, ”Vrem drepturile înapoi” și ”Vrem sporuri înapoi”. Oamenii se manifestă zgomotos, având fluiere și vuvuzele.

În clădirea în care se află Prefectura Alba se află și Consiliul Județean, iar președintele acestei instituții, Ion Dumitrel, a ieșit să vorbească cu cadrele medicale, imediat după ce a început protestul.

Protestatarii i-au spus că vor salariile promise și l-au chemat să vadă cum este în secții. De asemenea, ei au spus că și personalul TESA face parte tot din echipa medicală. Un alt angajat al spitalului a afirmat că vrea să se reducă și lucrul dacă i s-a redus salariul.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

În cursul zilei de luni, ministrul Sănătăţiii, Sorina Pintea, va avea o întâlnire cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru a discuta regulamentul de sporuri care se aplică angajaţilor din sistemul medical.

„Am ales să discut cu fiecare, să vedem care sunt problemele. Discut cu fiecare manager în parte, îi rog să-mi prezinte situaţia, modul în care s-au repartizat sporurile. Nu este obligatoriu ca toată lumea să ia sporul maxim. Cred că weekendul ăsta am vorbit cu o sută de manageri. Până acum s-au dat sporuri maxime”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

q 16 aprilie 2018 at 11:33

spor max 30% mi se pare corect.
ciar mai putin.
salaru de baza e cel care conteaza. sporurile sunt doar un element aleator care se schimba prea mult prea des prea ilogic

goagle 17 aprilie 2018 at 8:16

Q dragă, sporul de 30% ar fi suficient daca salariile ar fii mari. Din pacate salariile sunt mici. Cauta de exemplu pe siteul Teatrului de Papusi Alba grila de salarizare si… o sa fii foarte uimit sa vezi ca sunt sporuri de conditii nocive si periculoase (!!!) de până la 900 de lei! Atunci nu vad de ce o persoana care are de-a face cu tuberculoza, sifilis, sida etc. nu ar avea sporuri mult mai mari.

IRINA 16 aprilie 2018 at 11:42

Sa ne traiesti nenea Dirzu ca ati marit salariile in sanatate si acum ce ne facem….. Pinochio. Sa ii spui si la Gepeto … Liviu ca mintiti poporu cu televizoru.

Cetatean oras 16 aprilie 2018 at 12:07

Nu este admisibil asa ceva.Spitalul Campeni de ex.incaseaza spururi in continuare de 85%,in schimb ce managerul Spitalului Judetean D-na Cosarca nu stie sa gestioneze situatia,este o discriminare mare in comparatie cu alte spitale,ar trebui sa se oprerasca tot spitalul si sa vedem cine va ajuta persoanele bolnave,D-na Cosarca?nu cred.Este o nesimtire din partea conducerii Spitalului Judetean,exista sporuri de risc,programe in ture de 12-24h,sa mearga Cosarca sa stea 24h la serviciu sa vedem ,dar la salariul ei si comportamentul ei fata de angajati o doare fix in cot,dar in curand se va opri tot spitalul si o sa vedem atunci.O zi buna!

Sindicalista 17 aprilie 2018 at 8:33

Bai cetatene al orasului, esti un habarnist! Habar nu ai pe ce lume traiesti! Te-ai interesat macar inainte sa vorbesti? D-na Cosarca a facut legea 153/2017? Dansa a limitat sporurile la 30% pe ordonator de credite? Spitalul din Campeni nu este in subordinea Consiliului judetean Alba ca si Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia!. Spitalele mici se incadreaza pe ordonatorul principal de credite ( primariile), dar Spitalul judetean nu se poate incadra in 30% sporuri. La spitalul judetean sunt mai multe sectii cu sporuri mari: UPU, Anatomie Patologica, Medicina Legala, Psihiatrie, ATI, etc. Spitalele mici nu au atatea sporuri ca un spital judetean.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...