Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

LIVE – VIDEO: ”Vogue Food Fashion by Toma”, la Alba Iulia. Creații vestimentare, accesorizate cu dulciuri, fructe, legume și carne, prezentate într-o paradă neconvențională la Ryma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O paradă inedită, în care produsele alimentare au ținut locul accesoriilor, a avut loc, sâmbătă, la Alba Iulia. Pe rochia miresei au fost prinse zeci de bucăți de carne, iar o tânără a defilat cu o fustă învelită cu ciocolată.

. Parada vestimentară ”Vogue Food Fashion by Toma” a fost organizată de bucătarul Cosmin Ioan Toma, cunoscut în comunitatea locală pentru faptul că îi place să inventeze reţete culinare şi să le reinterpreteze pe cele clasice. Bucătarul a declarat, sâmbătă, că ideea organizării unei asemenea parade i-a venit după ce a văzut câtă risipă de mâncare, care poate fi folosită pentru altceva, se face într-o bucătărie.

”Ideea mi-a venit după ce, la serviciu, am văzut că arunc foarte multe alimente. Am zis să le aplic pe rochii, pantaloni scurți și alte articole vestimentare”, a spus Cosmin Toma. Bucătarul a adăugat că inițial s-a gândit să creeze ținute vestimentare doar din produse alimentare, însă nu a găsit persoane care să le poarte, fiind considerate mult prea extravagante. Astfel, în curtea unei terase din Alba Iulia au defilat circa 20 de băieți și fete.

Pe o rochie a fost prinsă o caracatiță, în vreme ce pe pantalonii scurți ai unui tânăr au fost aplicați zeci de ardei africani. De asemenea, o rochiță a fost învelită în ciocolată, iar pe fusta unei adolescente erau prinse mai multe polonice umplute cu ciocolată. La paradă au participat inclusiv copii. O fetiță avea pe fustiță bomboane și jeleuri, iar alta era plină de cornulețe.

La final, a defilat o doamnă îmbrăcată într-o rochie de mireasă, pe trena căreia erau prinse mai multe bucăți de carne. De asemenea, au fost confecționați cercei din ardei iute sau ciocolată.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori. Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori. El a atins mai multe recorduri, preparând, alături de alți bucătari, în urmă cu câteva luni, cel mia lung salam de biscuiți, de 25 de metri. De asemenea, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp. Anul trecut, el a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.

ziarulunirea.ro a transmis live evenimentul.

[nggallery id=4632]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății Instituţia Prefectului – judeţul Alba organizează vineri, 10 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial religios și militar dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea