LIVE VIDEO| Trei elevi din Alba Iulia, cu 10 la Bacalaureat și profesorii pregătitori, premiați de Primăria Alba Iulia cu peste 15.000 de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La această oră, trei elevi din Alba Iulia, cu media 10 la Bacalaureat și profesorii pregătitori, vor fi premiați de Primăria Alba Iulia cu peste 15.000 de lei.

Elevii premiați: Socol Dragoș și Ghișa Ștefania Maria – de la HCC și Avrămuț Mălina Vasilica – de la Mihai Viteazul.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Profesori pregătitori – HCC: Carmen Busuioc (limba și literatura română), Rodica Băruță (chimie), Andreea Rotache (istorie), Livia Dioșan (logică, argumentare și comunicare), Dorin Bora (matematică) – LM: Cosmina Mircea (limba și literatura română), Maria Hodor (matematică), Gabriela Dorina Filipescu (fizică).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Elevii cu 10 la Bacalaureat si profesorii pregatitori, premiati de Primaria Alba Iulia

Publicată de Ziarul Unirea pe Vineri, 17 iulie 2020

În cursul anului 2019, prin Hotărârea Guvernului României, elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat au fost premiați prin Ministerul Educației Naționale.

Având la bază acest model practicat de Guvernul României, respectiv existența în bugetul local de sume pentru Gala premiilor preuniversitare, Primăria Alba Iulia propune premierea cu 3.500 lei net/elev care a obținut media 10 la bacalaureat, respeciv 500 lei/profesor pregătiror (profesorul de specialitate – la materia de examen – la clasă).

În fiecare an administrația locală a acordat elevilor și profesorilor coordonatori premii pentru rezultatele deosebite în activitatea educațională preuniversitară.

Urmare a situației transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Alba la nivelul Municipiului Alba Iulia au fost identificați 3 elevi cu media 10 la examenul de bacalaureat, respectiv din situația transmisă de Colegiul Național Horia, Cloșca și Crișan și Colegiul Militar Mihai Viteazul au fost identificați 8 profesori pregătitori.

Pentru plata a 3.500 lei net/elev se vor aplica prevederile Codului fiscal al României, cu modificările și completările ulterioare în sensul calculării impozitului cu reținere la sursă de 10% pentru valorile ce depășesc 600 lei.

Bugetul necesar este de: 3.822 lei/elev x 3 elevi + 500 lei/profesor x 8 profesori = 15.466,00 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419