Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, din Alba Iulia, se deschide oficial pentru public: Participă Ministrului Culturii, Raluca Turcan. Expoziția de bază, vizitată gratuit în februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, din Alba Iulia, se deschide oficial pentru public: Participă Ministrului Culturii, Raluca Turcan. Expoziția de bază, vizitată gratuit în februarie

Palatul Principilor Transilvaniei, clădirea din Alba Iulia unde a locuit și Mihai Viteazul timp de 10 luni, în perioada 1599-1600, a fost transformat în muzeu și se deschide pentru public luni, 5 februarie 2024.

Sâmbătă, 3 februarie 2024, începând cu ora 12:00, are loc deschiderea Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei. Veți avea ocazia să explorați prima parte a expoziției de bază, care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimentele cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.

Deschiderea are loc în prezența Ministrului Culturii din România, Raluca Turcan.

Programul evenimentului:

– 12:00 – 12:30: Primirea oaspeților și înregistrarea participanților – Centrul de informare turistică
– 12:30 – 13:00: Cuvânt de bun-venit și discursuri inaugurale – Centrul de informare turistică
– 13:00 – 13:30: Vizită prin expoziția permanentă
– 13:30 – 14:00: Vizitarea etajului I al Corpului „E” al Palatului Principilor
– 14:00 – 14:45: Microrecital pian – Vladimir Gligor-Lungan – Sala Dietei
– 17.00: Conferință de presă – Raluca Turcan – Sala Dietei

Accesul publicului larg va fi posibil începând de luni, 5 februarie 2023.

Vizitatorii vor putea admira o primă expoziție de bază, care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimente cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor. Între curatorii virtuali ce îi vor întâmpina pe musafirii curioși se numără și Regina Isabella, care își va spune povestea, alături de o serie de personaje relevante pentru diversele epoci.

Acestei prime părți a expoziției permanente îi vor urma în scurt timp alte două, care vor aduce în prim-plan și mai multe personaje principale: principi, principese, guvernatori și mandatați imperiali care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei.

Accesul în sectorul expozițional se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza unui bilet de intrare care va fi eliberat gratuit pe perioada lunii februarie. Pentru o experiență cât mai relevantă în cadrul muzeului, vizitele vor beneficia de ghidaj de specialitate, acestea fiind programate din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 9.00. Astfel, ultima intrare în expoziție are loc la ora 16.30. Pentru același considerent, nu va fi permis accesul grupurilor mai mari de 15 persoane o dată.

Începând cu această lună, Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei va fi deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, excepție făcând ziua de luni, 5 februarie, ziua inaugurării, când sunteți așteptați, cu drag, în vizită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local O adevărată lovitură de teatru a avut loc astăzi în politica locală, la depunerea listelor de candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Local Alba Iulia. Fostul viceprimar Paul Voicu, care a fost mulți ani mâna dreaptă a lui Mircea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea