Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Conferință de presă la sediul PSD Alba: Senatorii Lucian Romașcanu, Radu Oprea, Robert Cazanciuc vizitează județul nostru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| Conferință de presă la sediul PSD Alba: Senatorii Lucian Romașcanu, Radu Oprea, Robert Cazanciuc vizitează județul nostru

O conferință de presă are loc la sediul Partidului Social Democrat Alba astăzi, 1 octombrie, cu prezența mai multor senatori social-democrați din alte județe.

La acest eveniment iau parte următorii reprezentanți ai Parlamentului:

Călin Gheorghe Matieș – senator PSD ALBA
Lucian Romașcanu – senator PSD Buzău – liderul de grup al senatorilor PSD
Radu Oprea – senator PSD Prahova
Robert Cazanciuc – senator PSD Giurgiu

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în plen comun în cursul zilei de ieri, pentru citirea moţiunii de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”. Votul urmează să fie dat marţi, într-un plen reunit al Parlamentului.

PSD a depus propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Liderii Social-democraţi au reiterat faptul că alegerile anticipate sunt soluţia pentru România.

Ciolacu a declarat atunci că PSD va susţine calendarul moţiunii depuse de partidul pe care îl conduce, în condiţiile în care în Parlament există în momentul de faţă două moţiuni de cenzură ce urmează să îşi urmeze cursul privind dezbaterea şi votul, după decizia CCR cu privire la sesizarea premierului asupra moţiunii USR – AUR.

Curtea Constitutională a admis marţi sesizarea şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Magistraţii au atrătat însă că legislativul trebuia să comunice de îndată moţiunea de cenzură Guvernului şi au subliniat faptul că întreagă procedură trebuie să-şi urmeze cursul.

Votul pe moţiunea de cenzură urmează să fie dat într-un plen comun marţea viitoare. USR PLUS, AUR şi PSD au transmis că vor vota prima moţiune de cenzură care ajunge la vot în Parlament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea