Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| A început congresul AUR de la Alba Iulia: Toți parlamentarii din partid sunt prezenți

BONTEA Alexandru

Publicat

în

LIVE VIDEO| A început congresul AUR de la Alba Iulia: Toți parlamentarii din partid sunt prezenți

Astăzi, 2 decembrie, în Municipiul Alba Iulia, la Casa de Cultură a Sindicatelor, are loc congresul partidului AUR.

„Alianţa pentru Unirea Românilor îşi va desfăşura Congresul Naţional la Alba Iulia, în preajma zilei de 1 decembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toţi parlamentarii, senatori şi deputaţi ai AUR vor fi prezenţi la manifestările prilejuite de Ziua Naţională, în cetatea Unirii, la Alba Iulia, iar noi împlinim trei ani de la înfiinţarea AUR şi vom avea pe 2 decembrie un congres naţional în cetatea Unirii”, a precizat Simion, în cadrul unei postări pe pagina de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. În urma ”reformelor” a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. Cum a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș

După lungi așteptări, Primăria Alba Iulia a dezvăluit, pentru ziarulunirea.ro, numărul de angajați din primărie și instituțiile subordonate. Așa cum ne așteptam și contrar afirmațiilor conducătorilor primăriei, numărul total al celor care sunt plătiți de la bugetul local nu a scăzut, ci a crescut! Mai precis cu 41 de persoane, ajungând la 999 de angajați la 1.11.2022 față de 957,5, câți erau la 1.11.2020.

În ianuarie 2020, noua conducere a Primăriei Alba Iulia contracta un audit de 25.000 de euro (peste 110.000 de lei) cu firma KPMG pentru a vedea dacă primăria are nevoie de atâția angajați și dacă ei sunt corect distribuiți pe direcții, servicii și departamente. La anunțul auditului contribuabilii din Alba Iulia s-au așteptat ca în urma rezultatelor lui numărul angajaților din primărie să scadă, dar iată, contrar așteptărilor lor, acesta a crescut.

În aparatul propriu al primăriei sunt 213 angajați, față de 189 angajați, câți erau la 1.11.2020. Așadar, aparatul propriu al primăriei s-a mărit cu 24 de norocoși care au reușit să își asigure un post călduț în administrația publică locală albaiuliană. Între aceștia trebuie menționați cei 6 consilieri de la Cabinetul Primarului, numiți nu angajați prin concurs), cu 2 mai mulți decât erau în timpul fostei administrații.

Elit - Gustul Desăvârșit

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a municipiului Alba Iulia are acum  17 angajați, de aproape 6 ori mai mult decât cei 3 angajați de la data de 11.11.2020.  Cu ce ocupă, vă întrebați? Sincer, nu știm,. Dar vă putem spune că au fost atât de ocupați nu se știe cu ce, încât nu au organizat un stand de prezentare a ofertei turistice a municipiului Alba Iulia la ultima ediție a Târgului Național de Turism, de exemplu!

Ajungem și la Poliția Locală Alba Iulia unde, surprinzător, numărul de angajați este mai mic în anul 2022 decât în 2020. Poliția Locală dispune, în acest moment, de 132 de angajați față de 171, câți erau în 2020.

Disponibilizări s-au făcut și la Serviciul Public pentru Administrarea Patrimoniului Local, unde numărul de angajați a scăzut de la 90 la 51 în doar 2 ani de zile. Că aici sunt oameni mai puțini se vede limpede în felul în care arată orașul: murdar, neîngrijit…

Serviciul de cadastru se menține la același număr de angajați, 10. Aceeași situație o întâlnim și la serviciul de evidență a persoanelor, unde numărul de angajați a crescut doar cu unul singur, dispunând în momentul de față de 15 oameni.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență are în acest moment doar 2 angajați, față de 3, numărul aferent la aceeași data a anului 2020.

Serviciul Public de Asistență Medicală se bucura de 59 de angajați, situație similară ca acum 2 ani, cand serviciul avea în subordine 58 de angajați.

65 de angajați are în subordine Direcția de Asistența Socială la data de 1.11.2022, cu 9 angajați mai mult decât erau în 2020.

Surpriza vine de la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia, unde numărul de angajați a crescut de aproape 4 ori în ultimii 2 ani. Aici sunt 51 de angajați la data de 1.11.2022, față de umilul număr de 13 angajați la aceeași dată a anului 2020. Comparând creșterea de angajați de la club cu scăderea de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local, vedem care sunt prioritățile la Primăria municipiului Alba Iulia, dar ne și întrebăm cu ce se ocupă cei 38 de angajați în plus de la club, că lipsa celor de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local o vedem zilnic în decăderea edilitară a orașului. Suntem siguri că auditul KPMG nu a spus nimănui că trebuie prioritizat sportul în defavoarea administrării orașului!

Majoritatea posturilor au fost ocupate în baza unor concursuri de recrutare sau cel puțin așa ni s-a comunicat. În mod normal, dacă ai câștigat un asemenea concurs de recrutare, se presupune că ai toate calitățile și ceva în plus pentru a ocupa postul cu pricina. Cu o asemenea „armată” de angajați noi, cetățenii de rând, ne gândim că ar fi normal să vedem un anumit standard, destul de înalt, al serviciilor publice.

Din păcate, se aplică zicala românească „Speranța moare ultima!”, dar și aceea moare la un moment dat. În majoritatea serviciilor publice ne confruntăm cu angajați dezinteresați, veniți la locul de muncă „doar de dragul de-a nu fi acasă” și, bineînțeles, pentru a primi leafa, puțin spus, generoasă.

Și, ca o ultimă tușă să vă mai spunem că 1 din 74 de albaiulieni (raportat la datele disponibile la 1 ianuarie 2022, când municipiul Alba Iulia avea 74.393 de locuitori) se pot mândri că au obținut un post călduț, la stat, mai precis în Primăria Alba Iulia sau instituțiile subordonate acesteia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Dana Nanu, reacție după excluderea din PSD: ”Timpul va dovedi că PSD Alba Iulia nu înseamnă Călin Matieș și aștept ziua când PSD Alba Iulia și Alba vor avea lideri adevărați”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Dana Nanu, reacție după excluderea din PSD: ”Timpul va dovedi că PSD Alba Iulia nu înseamnă Călin Matieș și aștept ziua când PSD Alba Iulia și Alba vor avea lideri adevărați”

După excluderea sa din PSD în urma votului exprimat astăzi în Consiliului Politic Județean, Dana Nanu a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare opinia sa despre votul covârșitor care susține excluderea ei din partid.

CITEȘTE ȘI: Cel mai activ consilier local din PSD Alba Iulia, Dana Nanu, EXCLUSĂ din partid de CPJ!

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma unui vot azi în CPJ PSD Alba, am fost exclusă din PSD Alba Iulia, motivația principală fiind neparticiparea la ședințele biroului municipal Alba Iulia unde nici nu eram membru.

Voi continua să cred în valorile social democrate, nu îmi este rușine de nimic din ceea ce am făcut, toată munca mea a fost în interesul cetățenilor care m-au votat.

Timpul va dovedi că PSD Alba Iulia nu înseamnă Călin Matieș și aștept ziua când PSD Alba Iulia și Alba vor avea lideri adevărați, care să strângă în jurul lor, nu să dezbine, care să se poată ridica cu demnitate la nivelul funcțiilor pe care le vor deține.

Vremea circului a trecut, mai devreme sau mai tarziu își vor da seama toți albaiulienii de asta‼️

Mulțumesc foștilor mei colegi consilieri locali Stanciu Alin și Narcisa Ioana Bucureștean pentru votul lor și le promit că vom face împreună în continuare, multe lucruri bune pentru Alba Iulia!” a declarat consiliera locală.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cel mai activ consilier local din PSD Alba Iulia, Dana Nanu, EXCLUSĂ din partid de CPJ!

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Cel mai activ consilier local din PSD Alba Iulia, Dana Nanu, EXCLUSĂ din partid de CPJ!

Dana Nanu, cel mai activ consilier local al PSD din Alba Iulia a fost exclusă astăzi din partid prin votul Consiliului Politic Județean, decizia fiind luată cu largă majoritate. Reamintim faptul că ieri, Organizația Municipală a PSD Alba, prin biroul său de conducere a propus excluderea din partid a consilierei locale, printre motivele puerile invocate fiind și faptul că nu ar fi participat la un festival al plăcintelor, organizat la Micești.

În aceeași ședintă de ieri a fost sancționat cu avertisment și consilierul local Alin Stanciu, pentru ”participarea semnificativ redusă la ședințele, acțiunil și activitățile origanizate de PSD Alba”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, partizanul acestor măsuri este Călin Matieș, cunoscut ca ”senatorul în ițari” care și-ar fi dorit să îi pedepsească pe cei 4 consilieri locali din Alba Iulia ( și așa puțini), pentru ca nu raspund la comenzile sale.

Indiscutabil, Dana Nanu a fost cel mai activ consilier local al PSD Alba în ultimii 2 ani, ea provine din mediul privat, având numeroase inițiative, atât politice, cât și administrative în legislativul local. În realitate, se pare că PSD Alba, un partid care devine tot mai mic este măcinat de lupte interne, mai multe tabere disputându-și conducerea.

Conducătorul interimar al partidului la nivel de județ este deputatul Radu Tuhuț dar, potrivit surselor noastre, tabăra lui Călin Matieș și-ar dori să preia șefia dar în realitate conducerea de la București a social-democraților nu își poate permite încă sa organizeze alegeri interne, libere și corecte, la nivelul organizației judetene. De ce? Simplu. Pentru că fostul președinte, Ioan Dîrzu, are înca o susținere importantă din partea multor membrii de partid, iar cei de la centru nu și-l doresc din nou la șefia organizației.

Excluderea consilierei locale Dana Nanu de astăzi nu duce automat la pierderea mandatului de consilier local, dimpotrivă, ea poate contesta hotărârea de astăzi la Comisia de Etică, la conducerea partidului de la București și, cel mai important, în instanță. Practic ea va rămâne consilier local până la exprimarea unei soluții definitive, daca va alege calea justiției, având toate șansele să își termina mandatul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea