Rămâi conectat

Actualitate

Lista USL pentru Consiliul Local Mihalţ condusă de un condamnat penal

Publicat

în

Modelul patentat de Adrian Năstase şi Victor Ponta, acela de a cocoţa oamenii cu probleme penale în funcţii administrative, este urmat îndeaproape şi de socialiştii din teritoriu. După ce, abia acum câteva zile, am văzut cum, cu un tupeu fantastic, Ponta îşi bate joc de bunul simţ al românilor şi de orice idee de onoare şi justiţie, propunând, în Guvernul pe care îl patronează, mai mulţi miniştri incompatibili din cauza problemelor cu respectarea legii, iată că un caz similar se regăseşte mult mai aprope de noi, la Mihalţ.
Adică, dacă şeful de la centru poate, socialiştii din Mihalţ de ce să nu poată!? Dacă în Bucureşti orice aroganţă e primită ca dovadă de bărbăţie, de ce în Ardeal să fim altfel decât miticii şi să ne păstrăm bunul simţ? Probabil că asta şi-au zis cei din gaşca USL Mihalţ când au depus lista de candidaţi pentru Consiliul Local. O listă pe care, în cea mai mare parte, se regăsesc aceiaşi oameni care nu au făcut nimic pentru comună şi care, mai mult, timp de şase luni, au blocat activitatea Primărie doar de ciudă, ca Primarul să nu aibă realizări şi să nu-l voteze lumea. N-a contat că au blocat activitatea Şcolii din comună, n-a contat că unul dintre consilieri a fost în stare să voteze împotriva propriului salariu, n-a contat că alimentarea cu apă, deşi a fost finalizată, au alocat în plus din buget 2,5 miliarde de lei pentru a nu se finaliza renovarea Căminului Cultural, n-a contat că trebuiau respectate termene în proiectele deja demarate. Important era să fie blocat Primarul, chiar dacă toată comunitatea din Mihalţ avea de suferit. Iar acum, mulţi dintre aceştia candidează pentru încă un mandat de consilier din partea USL.
Neruşinarea şi reaua voinţă nu se opreşte însă aici! Lista USL de la Consiliul Local Mihalţ pentru alegerile din iunie 2012 este condusă de Cârnaţ Toma Ioan, care are deja o condamnare penală de 6 luni de închisoare pronunţată în primă instanţă la data de 6 aprilie 2012 pentru falsificarea de acte şi încasarea nejustificată a mai mult de 1,45 miliarde de lei vechi din banii pentru păşune. Procesul este în recurs, pentru că este dreptul fiecăruia de a contesta o decizie a instanţei, dar faptele sunt clare şi foarte bine documentate de anchetatori. Cu toate acestea USL îl promovează pe Cârnaţ Toma Ioan şi îl pune în fruntea listei sale de consilieri, mândrindu-se cu oamenii de calibru pe care îi are.
Am înţeles că nu le putem cere celor de la USL onoare şi demnitate; dar speram măcar să mai aibă o minimă fărâmă de respect pentru locuitorii din Mihalţ. Se pare că ne-am înşelat…. Domnilor, aţi dovedit până acum că nu puteţi face nimic bun pentru această comună. Dar dacă tot nu faceţi nimic, din respect pentru cetăţeni, aveţi măcar bunul simţ să ne lăsaţi să muncim şi să nu ne mai puneţi beţe în roate!

Biroul de Presă al PDL Alba

Publicitate

Actualitate

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Publicat

în

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Florin Cîțu, premierul interimar, a prezentat, în cursul zilei de luni, măsurile prin care Guvernul dorește să combată creșterea prețului la energie electrică și gaze în următoarele luni.

La aproape două săptămâni de la momentul în care Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, Florin Cîţu anunţă măsurile pentru reducerea facturilor la energie şi gaze.

Electrica Furnizare Discount

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:
– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris premierul interimar Florin Cîţu, pe Facebook.

Proiectul de lege depus de PSD în Parlament prevede plafonarea preţurilor nu la nivelul actual, aşa cum anunţase premierul demis Florin Cîţu, ci la o valoare de aproape patru ori mai mică, astfel încât „românii să le poată suporta”.

”Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, au precizat social-democraţii.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

Sursa: romaniatv.net

Citește mai mult

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare