LISTĂ țărilor care ies din zona de risc și cele 41 de state pentru care încă se impune carantina la întoarcerea în România

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, listă care va intra în vigoare de luni, 3 august, ora 0.00. Pe această listă nu se mai regăsesc Azerbaijan, Ecuador, Mexic si Rusia, însă au fost introduse Bahamas si Sint Marteen.

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile)

ELIT

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Eswatini
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Singapore
Sint Maarten
Statele Unite ale Americii
Surinam

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexă 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantină persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de această sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantină se recomandă tuturor ersoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419