Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTA| Localitățile din Alba în care masca este OBLIGATORIE în toate spațiile deschise și cele in care se IMPUNE purtarea ei doar în anumite SITUAȚII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Localitățile din Alba în care masca este OBLIGATORIE în toate spațiile deschise și cele in care se IMPUNE purtarea ei doar în anumite SITUAȚII

Astăzi, în urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a dispus măsura de purtare a măștii în spațiile publice din mai multe localități ale județului Alba. Pentru localitățile aflate în scenariul GALBEN, masca este obligatorie doar în unele spații publice, în timp ce pentru localitățile în scenariul ROȘU, aceasta este obligatorie în toate spațiile publice.

Potrivit hotărârii CJSU Nr. 43 din 15.10.2020, începând cu data de 16.10.2020 purtarea măștii va fi obligatorie în următoarele condiții:

Va fi purtată astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Pentru localitățile aflate în scenariul roșu: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cîmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos, masca este obligatorie în TOATE spațiile publice deschise.

Pentru localitățile aflate în scenariul galben: Abrud, Cugir, Teiuș, Ciuruleasa, Daia Română, Ighiu, Noșlac, Rădești și Șibot se instituie obligația de purtare a măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Măsurile stabilite pentru ambele scenarii se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea