LISTA| Localitățile din Alba în care masca este OBLIGATORIE în toate spațiile deschise și cele in care se IMPUNE purtarea ei doar în anumite SITUAȚII

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Localitățile din Alba în care masca este OBLIGATORIE în toate spațiile deschise și cele in care se IMPUNE purtarea ei doar în anumite SITUAȚII

Astăzi, în urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a dispus măsura de purtare a măștii în spațiile publice din mai multe localități ale județului Alba. Pentru localitățile aflate în scenariul GALBEN, masca este obligatorie doar în unele spații publice, în timp ce pentru localitățile în scenariul ROȘU, aceasta este obligatorie în toate spațiile publice.

Potrivit hotărârii CJSU Nr. 43 din 15.10.2020, începând cu data de 16.10.2020 purtarea măștii va fi obligatorie în următoarele condiții:

ELIT

Va fi purtată astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Pentru localitățile aflate în scenariul roșu: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cîmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos, masca este obligatorie în TOATE spațiile publice deschise.

Pentru localitățile aflate în scenariul galben: Abrud, Cugir, Teiuș, Ciuruleasa, Daia Română, Ighiu, Noșlac, Rădești și Șibot se instituie obligația de purtare a măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Măsurile stabilite pentru ambele scenarii se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Amenzi 16 octombrie 2020 at 7:33

Pt cei fara masca, sa fie aplicate amenzi !

Comentariile sunt oprite