Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTA| Cele șapte licee din Alba Iulia care vor avea mai PUȚINE clase de a IX-a, începând de anul viitor. Care este motivul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LISTA| Cele șapte licee din Alba Iulia care vor avea mai PUȚINE clase de a IX-a, începând de anul viitor. Care este motivul

Din cauza numărului redus de absolvenți de clasa a VIII-a, liceele din Alba Iulia, cât și întregul județ, trebuie acum să își modifice planurile de învățământ. În această situație se află și 7 licee din orașul nostru.

Cornel Sandu, Inspector Școlar General al IȘJ Alba, a transmis pentru ziarulunirea.ro faptul că „ introducerea clasei 0 a avut de asemenea un rol în numărul acesta scăzut de elevi. Am avut deci de ales între a reduce șapte clase de la un liceu, ceea ce era imposibil, sau a reduce câte o clasă de la 7 licee.”

Astfel, potrivit informațiilor transmise de către Inspectorul Școlar General, liceele din Municipiul Alba Iulia care vor începe noul an școlar, 2021-2022, cu o clasă de a IX-a în minus, vor fi:

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”
Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”
Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia
Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia
Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia

Cel de-al șaptelea liceu care va fi afectat de reducerea numărului de clase urmează a fi discutat.

Ca urmare a acestei scăderi bruște de absolvenți de clasa a VIII-a, unitățile de învățământ au fost nevoite să țină cont de această situație în elaborarea planului pentru anul școlar 2021-2022. Acesta urmează apoi să fie trimis Ministerului Educației pentru avizare.

Reamintim că, elevii Colegiului „Titu Maiorescu” din Aiud au formulat o petiție online pentru păstrarea tuturor specializărilor din cadrul liceului, afirmând că fiecare dintre acestea au un rol fundamental în formarea viitorilor profesioniști.

Astfel de acțiuni vor fi foarte probabil repetate și de către reprezentanții altor unități de învățământ, pe măsură ce Ministerul Educației va analiza și completa lista claselor și specializărilor ce urmează a fi modificate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea