Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lista alimentelor subvenționate ar putea fi extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista alimentelor subvenționate ar putea fi extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători

Ministrul Florin Barbu a organizat întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta despre prelungirea plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază, precum și despre extinderea gamei de produse care vor fi supuse unui adaos comercial limitat în lanțul de procesare-distribuție-comercializare, demers anunțat printr-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul și-a exprimat dorința de a continua această măsură care a avut rezultatele dorite, și anume reducerea creșterii prețurilor la produsele alimentare. Astfel, s-a convenit cu procesatorii și comercianții să prelungească această măsură pentru încă trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, luând în considerare și perioada sărbătorilor de iarnă. În același timp, s-a convenit să se extindă lista de produse care vor fi supuse unui adaos comercial limitat. Această listă va include alimente utilizate de către români pentru a pregăti mesele de sărbători și nu numai, precum orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul, conform declarațiilor ministrului Agriculturii.

Propunerile formulate de ministrul Barbu au fost acceptate de către procesatori și comercianți, urmând să fie integrate într-un proiect de act normativ care va parcurge etapele de legiferare, inclusiv punerea în dezbatere publică, obținerea avizelor și adoptarea finală.

Astfel, un cozonac care astăzi costă 40 de lei ar putea să fie redus în preț cu 5 lei. Dimensiunea reducerii de preț va varia în funcție de adaosul comercial practicat de procesatori și de comercianți.

În lista produselor susceptibile de a beneficia de subvenționare ar putea intra și unele tipuri de brânzeturi și mușchiuleț de porc, precum și orezul și varza, care sunt folosite pentru a pregăti sarmale. De asemenea, ar putea fi limitat adaosul comercial pentru produse precum cârnații sau usturoiul. Conform unor surse, oficialii guvernamentali se concentrează în special asupra produselor consumate în timpul sărbătorilor de Crăciun, scrie TVR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea