Rămâi conectat

Actualitate

Liga a IV-a: Arena Alba Iulia umilită de Performanţa Alba Iulia! *Trupa lui Marinca la a 4-a victorie consecutivă

Publicat

în

Arieşul Apuseni Baia de Arieş a ratat un penalty, după ce a condus cu 2-0 şi nu a reuşit să câştige nici în etapa a 12-a a Ligii a IV-a primul meci din acest sezon. Surprinzător, prin proporţiile scorului a fost cel mai drastic eşec al turului pentru Arena Alba Iulia, la Mihalţ, împotriva Performanţei Alba Iulia (al 4-lea succes consecutiv), după ce, în urmă cu două săptămâni, echipa lui Ovidiu Barna a smuls o remiză liderului CSO Cugir.

Rezultate: *Inter Ciugud – Sportul Sebeş 1-0 (0-0): R. Truşcă (70). H. Marian (Sportul Sebeş) a fost eliminat în min. 75. După 6 eşecuri la rând, în sfârşit a ieşit soarele şi pe uliţa nou-promovate ce a trecut de o nucă tare, Sportul ce nu luase gol de 4 meciuri, în care nu a pierdut!

*Arena Alba Iulia – Performanţa Alba Iulia 1-5 (0-4): Boancheş (86)/ C. Dănilă (2), Hada (25), Truţă (38, 40), C. Oltean (56)

Elit - Gustul Desăvârșit

*Arieşul Apuseni Baia de Arieş – Viitorul Sântimbru 2-2 (2-0): Ţîr (13, 19)/ antrenorul S. Mărginean (55), Rusz (69). Oaidă (Arieşul) a ratat un penalty în min. 65

*Rapid CFR Teiuş – CSO Cugir 0-1 (0-1): Şuteu (36). Prin victoria de lângă „Gară”, din derbyul rundei, CSO Cugir se poate considera deja lider de toamnă în Liga a IV-a, distanţându-se la 6 puncte.

*Energia Săsciori – Dalia Sport Daia Română 1-1 (1-0): Cr. Bodea (10)/ V. Morariu (82).

Alte rezultate: *FC Cugir – Olimpia Aiud 1-0 (0-0): I. Marcu (89, penalty)

*Cuprirom Abrud – CS Ocna Mureş 1-1 (0-1): R. David (51)/ Cotoară (15).

*Metalul Aiud  a stat

CLASAMENT

1. CSO CUGIR         11        9          2          0          27-8    29        +11

2. Cuprirom Abrud   11        7          2          2          26-11  23        +5

3. Rapid Teiuş           12        6          3          3          19-15  21        +3

4. Performanţa A. Iulia        11        6          2          3          20-10  20        +5

5. Sportul Sebeş       11        6          2          3          17-9    20        +5

6. Dalia Sport            11        5          4          2          21-8    19        +1

7. FC Cugir   11        5          2          4          23-15  17        +2

8. Viitorul Sântimbru           11        5          2          4          30-29  17        +2

9. Olimpia Aiud         11        5          2          4          13-12  17        -1

10. Arena A. Iulia      11        5          2          4          20-20  17        -1

11. CS Ocna Mureş 11        3          3          5          11-20  12        0

12. Energia Săsciori            12        3          2          7          27-29  11        -10

13. Inter Ciugud       11        3          0          8          20-27  9          -6

14. Metalul Aiud       11        1          0          10        8-31    3          -12

15. Arieşul Apuseni 12        0          2          10        7-45    2          -19

Etapa viitoare: *sâmbătă, 10 noiembrie, ora 11.30: Olimpia Aiud – Arena Alba Iulia; ora 15.00: Sportul Sebeş – Cuprirom Abrud, CS Ocna Mureş – FC Cugir, CSO Cugir – Arieşul Apuseni Baia de Arieş; *duminică, 11 noiembrie, ora 11.30: Performanţa Alba Iulia – Metalul Aiud, Viitorul Sântimbru – Energia Săsciori; ora 15.00: Dalia Sport Daia Română – Inter Ciugud, Rapid CFR Teiuş – stă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ordonanța prin care românii pot amâna ratele la bănci, adoptată de către Guvern. Cine poate beneficia și cum se procedează

Publicat

în

Ordonanța prin care românii pot amâna ratele la bănci, adoptată de către Guvern. Cine poate beneficia și cum se procedează

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța de urgență care prevede posibilitatea amânării ratelor la bănci. Măsura poate fi accesată de persoanele fizice și de companii și se aplică pentru o perioadă de cel mult nouă luni. Potrivit ordonanței de urgență, pot fi amânate ratele românilor și companiilor care au avut o creștere de cel puțin 25% a cheltuielilor medii lunare, pentru creditele acordate până la data de 30 aprilie 2022. Acestea se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă cuprinsă între minimum o lună și maximum 9 luni.

În cursul zilei de miercuri, ordonanța de urgență care prevede posibilitatea amânării ratelor a bănci a fost adoptată de către Guvernn. Această măsură poate fi accesată de către persoanele fizice și de companii și se aplică pentru o perioadă de cel mult nouă luni. Conform ordonanței de urgență, vor putea fi amânate ratele românilor care au avut o creștere de cel puțin 25% a cheltuielilor medii lunare, pentru creditele acordate până la data de 30 aprilie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Debitorii pot beneficia o singură dată de suspendarea obligațiilor de plată pentru fiecare împrumut, potrivit ordonanței de urgență.

„Sunt exceptate de la aplicarea prezentei ordonanțe de urgență facilitățile revolving, inclusiv cele de tipul cardurilor de credit, a overdraft-ului și a liniilor de credit acordate atât debitorilor persoane fizice, cât și debitorilor persoane juridice”, se arată în textul actului normativ.

Facilitatea suspendării ratelor „poate fi acordată doar pentru creditele care nu au înregistrat restanțe în ultimele 6 luni înainte de data solicitării suspendării obligației de plată și nu înregistrează restanțe nici la data solicitării de suspendare a obligațiilor de plată.”

Măsura se acordă exclusiv debitorilor care au fost afectați financiar de situația gravă generată de criza actuală.

Potrivit ordonanței, „pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor și comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin mijloace electronice de comunicare, la datele de contact stipulate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanță oferit de creditor, cel mai târziu în termen de 30 de zile calendaristice de la data la care devin aplicabile prevederile prezentei ordonanțe de urgență conform art. 7. Solicitarea trebuie însoțită de declarațiile pe proprie răspundere”.

Cine poate beneficia de suspendarea plății ratelor

Persoanele fizice care solicită amânarea ratelor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
  • să nu se afle în incapacitate de plată la data solicitării suspendării rambursării creditului și nu a fost începută o procedură de executare silită de către un alt creditor;
  • prezintă declarația pe propria răspundere cu privire la creșterea cu minimum 25% a cheltuielilor medii lunare, ca urmare a creșterii prețurilor în contextul crizei actuale, în ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021;
  • nu beneficiază, la data solicitării, de o soluție/un plan de restructurare a datoriilor agreat, de comun acord cu creditorul, în ultimele 3 luni anterioare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.
Firmele care solicită suspendarea plății ratelor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
  • prezintă declarația pe propria răspundere, cu privire la afectarea, în sensul scăderii, în contextul crizei actuale, cu minimum 25% a mediei rezultatelor lunare pe ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată, comparativ cu perioada similară a anului 2021;
  • prezinte declarația pe propria răspundere că nu vor distribui și nici nu vor plăti dividende pe perioada aplicării facilității de amânare la plată și nu vor acorda sau rambursa credite către acționari;
  • nu au fost înregistrate incidente de plată la Centrala Incidentelor de Plăți în legătură cu bilete la ordin sau cecuri, în ultimele 6 (șase) luni anterioare datei solicitării;
  • nu se află în insolvență la data solicitării suspendării rambursării creditului;
  • prezintă declarația pe propria răspundere că nu înregistrează un nivel al activului net sub nivelul unei valori egale cu jumătate din capitalul social, potrivit bilanțului la 31.12.2021 depus și înregistrat la autoritățile fiscale;
  • nu beneficiază, la data solicitării, de o soluție/un plan de restructurare a datoriilor agreat, de comun acord cu creditorul, în ultimele 3 luni anterioare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Românii pot amâna plata ratelor pentru o perioadă de nouă luni. Cine și în ce condiții poate beneficia

Publicat

în

Românii pot amâna plata ratelor pentru o perioadă de nouă luni. Cine și în ce condiții poate beneficia

Guvernul aprobă, în ședința de miercuri, suspendarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de nouă luni, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Vom continua să adoptăm măsurile cuprinse în planul Sprijin pentru România. Vom aproba suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât și firmele care întâmpină greutăți generate de creșterea prețurilor și a tuturor elementelor care țin de inflația pe care o resimțim cu toții”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

Persoanele juridice şi persoanele fizice afectate de criză vor putea solicita amânarea plăţii ratelor la credite pe o perioadă de până la nouă luni, potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat luni în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Moratoriul se adresează atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice afectate de această criză și prevede posibilitatea amânării la plată pe baza solicitării adresate de debitor către creditor pe o perioadă limitată de până la 9 luni. Obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 aprilie 2022, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă de cel mult 9 luni”, potrivit proiectului de ordonanță de urgență.

Pentru debitorii persoane juridice se prevede prezentarea unei declarații pe propria răspundere privind afectarea, în sensul scăderii, cu minimum 25%, a mediei rezultatelor lunare pe ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021. În situația debitorilor care nu au o perioadă similară de raportare în anul 2021, fiind înființați cu mai puțin de un an în urmă, analiza se va realiza prin raportare la media rezultatelor de la înființare, privind angajamentul de a nu distribui/plăți dividende și de a nu acorda sau rambursa credite către acționari pe perioada aplicării facilității de amânare la plată cu excepția întreprinderilor publice așa cum sunt definite în Ordonanța de urgență nr. 109/2011.

Pentru debitorii persoane fizice se prevede prezentarea declarației pe propria răspundere cu privire la faptul că au înregistrat o creștere cu minimum 25% a cheltuielilor medii lunare, ca urmare a creșterii prețurilor în contextul crizei actuale, în ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021.

Proiectul stabilește capitalizarea dobânzii la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare, singura excepție prevăzută fiind pentru dobânzile amânate la plată aferente creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice prin programul Noua Casă, cu modificările și completările ulterioare aduse programului. În acest caz, dobânda aferentă perioadei de suspendare reprezintă o creanță distinctă, căreia i se aplică o dobândă de 0% și pentru care statul, prin Ministerul Finanțelor, acordă creditorilor o garanție pentru riscul de neplată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare