Rămâi conectat

Sport

“Life is Dance” Alba Iulia – 10 ani, ambasador sportiv al minicipiului | Participarea la Stuttgart are nevoie de sprijin!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Arhicunoscutul club sportiv “Life is Dance” Alba Iulia are în agendă participarea în luna august la German Open Championship, prestigoasa competiție de la Stuttgart fiind una dintre cele mai importante de pe întreg mapamondul.

Pentru a efectua deplasarea, reprezentații clubului înființat în 2013 de către antrenorii Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu au nevoie de sprijin financiar. Au depus în acest sens o solicitare la Primăria municipiului reședință de județ și încă așteaptă un răspuns favorabil. La mijloc este o sumă deloc ieșită din comun, în jur de 2800 de euro, necesară pentru ca Alba Iulia să fie reprezentată la cel mai înalt nivel al dansului sportiv. Firesc ar fi ca avizul autorităților locale să fie unul favorabil, dacă ai face comparație cu alte sporturi susținute în ultimul timp, dar mai ales întrucât micuții dansatori albaiulieni sunt veritabili ambasadori sportivi ai Capitalei Marii Uniri!

La “Life is Dance” Alba Iulia, asociație ONG și membru al Federației Române de Dans Sportiv și a World Dance Sport Federation, există singură pasiune: dansul, clubul având în palmares numeroase premii la competiții și campionate naționale, dar și la întreceri internaționale. De 10 ani de zile, la Alba Iulia sunt cursuri de dans sportiv la diferite niveluri: ca activitate recreațională pentru copii sau adulți, dansul mirilor, dar și de performanță pentru cei ce vor mai mult de la acest sport.

*Se așteaptă sprijin financiar dinspre Primăria municipiului Alba Iulia!

Revenind la German Open Championship, cel mai important concurs al anului, unul de înalt nivel și ținta oricărui sportiv de calibru, acesta se va disputa la Stuttgart în perioada 9-13 august. “Life is Dance” are înscrise 7 perechi, la categoriile Juvenal II (10-11 ani) – o pereche, Junior 1 (12-13 ani) – o pereche, Junior II (14-15 ani) – o pereche, Youth (16-18 ani) – o pereche, Adult Amatori (19-35 ani) – două perechi și Adult Profesionişti (19-35 ani) – o pereche. Sportivii selectaţi pentru a reprezenta Alba Iulia, Alba și România au rezultate remarcabile la campionatele naţionale, mulţi dintre ei calificându-se în lotul naţional al României, dar și performanțe pe plan internaţional în concursuri puternice, de tip WDSF International Open, Rising Stars sau World Open.

*Deplasare pe banii părinților

Această competiție la care se dorește de mult participarea, care nu s-a mai disputat din pricina pandemiei în ultimii doi ani, implică eforturi financiare, deplasarea fiind una costisitoare. Clubul are o parte in sumă, părinții sunt dispuși să asigure din costuri, dar cheltuielile nu sunt acoperite integral. La urma urmei, vorbim de 2800 de euro (aproximativ 14.000 de lei), nici nu vreau să aduc în discuție iarăși o comparațiile cu salariile din alte sporturi, o sumă infimă dacă o împărțim la cei 14 sportivi, fonduri care ar fi utilizate pentru deplasarea cu avionul, cazare și înscriere.

De ce milităm pentru sprijinul din partea primăriei muncipiului Alba Iulia? Deoarece ar fi o reacție firească pentru o entitate sportivă care de 10 ani muncește aici, de la o generație la alta, cu rezultat admirabile, în plus descurcându-se în trecut cu forțele și buzunarele proprii la stagii de pregătire, seminarii, cantonamente, costumații, deplasări, cazări etc!

Participarea la această competiţie este ţelul oricărui sportiv din dans şi ar fi o mare onoare pentru noi şi oraşul nostru întrucât am fi primul club de dans sportiv din istoria județului Alba prezent la aceast concurs de top, precum Wimbledon în tenisul de câmp, nu doar cu o pereche de dansatori, ci cu șapte! Sunt doar câţiva sportivi în România care au această onoare și se bucură de participarea la GOC şi noi ne numărăm printre ei. Vrem din tot sufletul să fim prezenți, și de ce nu, poate chiar să reușim să auzim intonarea imnului României! Menţionăm că putem răsplăti eforturile celor care ne pot ajuta prin cursuri de dans recreaţionale pentru persoane, familii, angajați ai unei firme, dar show-uri de dans la evenimente, petreceri sau alte activități. Plus o invitaţie la aniversarea celor 10 ani de când a luat fiinţă «Life is Dance», unde veţi putea urmări momentele spectaculoase ale sportiviilor pe care îi veţi ajuta. Vă rugăm să vă îndreptați atenția și spre acest sport frumos, întrucât dansul produce viitoare stele, sportivi muncitori, ambițioși, care se dedică din fragedă copilărie şi chiar demonstreaza că merită, iar eforturile nu vor fi în zadar. Anul acesta visul nostru este GOC, sperăm să reușim să fim acolo și să concurăm pe cel mai prestigios ring din lumea dansului. Mulţumim anticipat pentru atenţia şi ajutorul acordat acestor tinere speranţe în dansul sportiv românesc şi mondial”, este mesajul sugestiv transmis de Bianca Ionescu-Racolța, reprezentant al “Life is Dance” Alba Iulia.

În încheiere, o întrebare publică pentru Primăria municipiului Alba Iulia: ați preluat ștafeta???


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea