Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Se face dreptate pentru 100.000 de pensionari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intră-n vigoare o modificare a legii pensiilor, inițiată și adoptată de alianța PSD-ALDE, prin care pensiile a 100 000 de oameni se majorează și astfel se îndreaptă o inechitate.

PSD își asumă o decizie politică premergătoare dezbaterii și adoptării noii legi a pensiilor și prin modificările aduse legii în vigoare a eliminat inechități grave pentru 100.000 de pensionari care au lucrat în domenii cu condiții speciale de muncă și care primeau pensii diferite, deși aveau aceiași vechime și aceiași pregătire. Este încă o manifestare a angajamentului prioritar al PSD de a readuce normalitatea în viața românilor.

Urmare a modificării şi completării Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pentru cei din grupele speciale – aviaţie civilă, siderurgie, subteran, transport maritim şi fluvial, foraj, ţiţei şi gaze, cei care lucrează în condiţii grele şi foarte grele –  numărul de puncte nu mai împarte la 35 de ani de muncă, ci la 25, ceea ce va determina o pensie mai mare.

Recalculările se vor face din oficiu, oamenii nu trebuie să facă nimic.

Aceste majorări pentru 100.0000 de pensionari din grupele speciale, adăugate creșterilor de salarii și pensii intrate în vigoare sau care vor urma, sunt expresia credinței și acțiunii PSD că românii au dreptul să participe în mod just la beneficiile aduse de creșterea economică.

Aceasta este diferența uriașă dintre guvernarea PSD și guvernările de dreapta ale PDL-PNL,  adepte ale teoriei ”să strângem cureaua permanent”.

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea