Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Costurile angajatorilor cu salariile din IT nu vor crește, iar amenzile vor fi plafonate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scopul reformei fiscale a fost, este și va fi de a avea un grad mai mare al contribuțiilor, astfel încât românii să aibă pensii și servicii de sănătate mai bune. Nu vor exista victime colaterale. Costurile angajatorilor cu salariile din IT nu vor crește, iar amenzile vor fi plafonate.

Guvernul României și-a propus să asigure un grad mai mare de colectare de la firmele care până acum nu plăteau contribuțiile sociale în dauna propriilor angajați. Multe persoane erau angajate în acte sub salariul minim doar ca angajatorul să nu-i plătească contribuțiile la stat. Astfel, chiar dacă angajatul câștiga ”la negru” 3000 sau 4000 de lei, el  era asigurat la valoarea de 1200 de lei sau nu era deloc asigurat. Reforma fiscală nu crește costul cu salariile pentru angajator, dar îl obligă pe acesta să își respecte obligațiile de plată pentru proprii angajați.

Costul cu salariile pentru firmele din IT nu vor crește, deci nu vor fi nici motive de scădere a salariilor ca urmare a reformei fiscale. Guvernul și Parlamentul se vor asigura că cei din IT vor avea în continuare impozit pe venit zero. Informația conform căreia PSD vreau să îi impoziteze pe tinerii IT-iști este una FALSĂ.

Partidul Social Democrat va asigura și mai multe  facilități fiscale pentru tinerii din domeniul IT până în anul 2020.    De asemenea, vor fi compensări pentru angajații cu handicap.

Trebuie subliniat că, în prezent, pentru aceste două categorii, IT-iștii și angajații cu dizabilități, impozitul pe venitul din salarii este ZERO. Din acest motiv, nu se mai putea opera o scădere a impozitului care să compenseze creșterea contribuțiilor. Situația este însă rezolvată la nivelul sectorului bugetar, iar la în sectorul privat se vor lua măsuri astfel încât să nu fie o creștere  a costurilor cu  salariile din partea angajatorilor.

Amenzile vor fi plafonate pentru a corespunde cu nivelul veniturilor românilor.  România are cel mai mic grad de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Este necesară cooperarea interinstituțională consolidată în scopul reducerii evaziunii. Guvernul, conform programului de guvernare, este ținut  la angajarea unor contracte de performanță pentru ANAF, cu ținte trimestriale și măsuri corective automate la derapajele de la ținta stabilită, precum şi un program de reducere a muncii la negru. Creșterea eficacității ANAF în combaterea evaziunii – acțiune concentrată pe domeniile cu risc mare de evaziune, conform matricii de risc. În acest context, se urmărește majorarea drastică a amenzilor/ penalităţilor pentru evaziune si muncă la negru. Inspectorii de muncă vor avea dreptul să stopeze activitatea firmelor care folosesc munca nedeclarată.

 

 

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea