Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Au crescut salariile medicilor și profesorilor

Începând de la 1 martie 2018, s-au majorat salariile medicilor și profesorilor așa cum a fost prevăzut în Legea salarizării unitare. Salariile profesorilor cresc în medie cu 20%, iar cele ale medicilor și asistenților cresc până la nivelul maxim din grila de salarizare, prevăzut pentru anul 2022. Aceste salarii vor fi primite efectiv în mână la finalul lunii martie!

Guvernarea PSD își respectă promisiunea din campania electorală de a majora substanțial salariile medicilor și profesorilor astfel încât aceștia să nu mai plece din țară și să ofere servicii de calitate în sănătate și educație.

Fluturașul de salariu al medicilor și profesorilor pentru luna martie va conține o sumă consistent mai mare în urma majorărilor de salarii prevăzute în Legea salarizării unitare.

Pentru medici, creșterile de salarii merg până la 122% pe net, adică mai mult decât dublu bani în mână. Se ajunge practic anticipat la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare din 2022.

Guvernul și-a respectat astfel promisiunea din campanie de a mări substanțial salariile medicilor și de a opri exodul acestora din țară. Datorită acestor majorări, numărul medicilor care și-au depus dosarele la Colegiul Medicilor pentru a pleca din țară a scăzut cu 70% față de anul 2016.

La profesori creșterea este în medie de 20% pe net. În acest caz diferența rămasă până la nivelul din 2022, va crește cu câte un sfert în următorii patru ani.

Nu au de câștigat doar medicii și profesorii. Vor câștiga toți cetățenii acestei țări care vor beneficia de servicii medicale mai bune, de educație de mai bună calitate pentru copiii lor.

Vedeam zilele trecute cum PNL (PDL) Alba e disperat și împrăștie știri false despre guvernarea PSD. Față de guvernarea lor dezastruoasă și antiromânească, în guvernarea PSD scade șomajul.

Unul dintre principalele angajamente ale PSD – locuri de muncă pentru români – se îndeplinește. Crește numărul locurilor de muncă, scade șomajul,  avem mai mulți români în clasa de mijloc.

Pentru a demonstra cele spuse, menționez că au fost înființate 120 000 de noi locuri de muncă astfel că numărul total al salariaților ajunsese la 4.850.400, în decembrie 2017.

După primul an de guvernare al coaliției PSD-ALDE, România are cel mai mic nivel al șomajului din ultimii 10 ani –  4,6%, la nivel național, potrivit Institutului Național de Statistică.

Esențial este că tendința de scădere accentuată a șomajului se menține. 2018 va fi un an de creștere economică consistentă – cel puțin 5,5% – și în continuare se vor înființa noi locuri de muncă.

Numai în ianuarie, de exemplu, au fost înființate cu 80% mai multe firme noi decât anul trecut, în aceiași perioadă. Este de notorietate deficitul de forță de muncă care deja se manifestă în multe zone ale țării și în multe domenii.

Este evident acum că transferul contribuțiilor ori creșterea salariului minim la 1900 de lei brut în niciun caz n-au determinat scăderi ale veniturilor – ba dimpotrivă, atât în mediul privat cât și la stat veniturile salariale au crescut, în medie, cu 12% – și nici n-au produs micșorarea numărului de locuri de muncă.

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Nelu 2 martie 2018 at 14:16

Bravo! Dar nu am inteles care este sursa banilor? De cand ati venit la guvernare aveti doua probleme, cresterea salariilor bugetarilor si legile justitiei. Va intreb de adevaratele probleme se mai ocupa cineva, v-at batut joc de mediul privat cel care sustine economia,ati creeat un stat in stat promovand oameni incompetenti in diferite functii, v-ati aprobat salarii mari pe banii prostimii care munceste ca sa puteti voi sa duceti viata de lux, acum incercati sa legalizati acest vandalism din banul public, astept cu nerabdare sa plecati acasa, sa mergeti sa munciti acolo va este locul.

Unu din Alba 2 martie 2018 at 20:29

Tot respectul meu Domnule Darzu . PSD mi-a demonstrat ca este singurul partid care mai tine si cu noi “oamenii de rand cu leafa mica” . Si mie mi s-a marit salariul in 2017 cu 20% . Cei ce protesteaza acum in strada nu sunt altii decat cei manipulati de PNL si de-a lu Basescu care ne-au facut atata rau. Va doresc o guvernare de cat mai lunga durata !

M I 3 martie 2018 at 22:58

Tie ti s-o fi marit salariul, dar pensionarii nu au primit indexarea pensiilor, asa cum e legea: la inceputul fiecarui an pensiile se indexeaza dupa inflatie. Si psdistii ,,respecta“ legea la fel ca Boc si Basescu.

Unu din Alba 2 martie 2018 at 20:30

Respecte Hai PSD!

dolfi 3 martie 2018 at 1:16

bucurati-va de mariri. peste putin timp o sa creasca consumul, apoi o sa creasca euro si maririle alea n-o sa se vada. Atata timp cat nici un partid nu incurajeaza munca, din contra, da pomeni si ajutoare zdrahonilor buni de munca, si taxeaza oamenii care muncesc o sa ramana in tara doar asistatii sociali, hotii si pomanagii. Un spectacol live!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...