Rămâi conectat

Politică Administrație

Lider TNL Alba: Asaltul mitocăniei unor politicieni învechiți împotriva generației de lideri tineri din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Radu Cristian TNL Alba SebesComunicat de presă, Radu Cristian, presedinte TNL Alba

“Presa județului nostru a cuprins în ultimele zile o serie de materiale pline de jigniri și ocară împotriva unor tineri lideri din partea unor politicieni ai trecutului. Sunt acei oameni, concetăţeni de-ai noştri, cărora ura personală le ia minţile, interesele de partid le tulbură puținul bun simț pe care îl posedau. Am asistat cu toții cum o portavoce a PDL, domnul Nistor de la Sebeș, s-a apucat să îl umple de noroi pe un tânăr coleg de-al meu, Florin Roman.

Domnul Nistor învenintat de situația dezastruoasă a propriului partid, PDL, care se prăbușește în sondaje, și împins probabil și de alți anonimi portocalii din jurul său, a declanșat același mecanism învechit de ură și mizerie de care ne-am săturat cu toții! Este vorba de  disperarea politică a unui tip de oameni reprezentat de domnul Nistor de la PDL. Aceştia au stat mereu în spatele unei sigle şi în spatele altor lideri, nu au realizat nimic, şi acum văd cum lumea li se prăbuşeşte şi ei rămân fără obiectul muncii, fără micile combinaţii care i-au consacrat.

Metoda de acţiune e simplă: cum apare un tânăr, cineva din generația nouă care face treabă sau care are curajul opiniei, aceste veritabile reptile fosilizate ale politicii ies la iveală și lovesc cu ce e mai grotesc și mai urât mirositor. Pentru aceste personaje nu există dialogul, vocabularul, respectul muncii – chiar şi a adversarului politic, nu există noţiunea de critică, ci doar adularea şefului.

Sunt tânăr și am ales să fac politică în Alba, ca liberal. Domnul Nistor nu mi-a fost niciodată un reper, pentru că nu a realizat nimic, mai mult decât a fi umbra în întuneric a domnului Hava și de a pierde niște alegeri. În schimb m-am uitat mereu cu respect la munca unor oameni ca Florin Roman – cel împroșcat cu sârg – sau la alţii care au făcut ceva cu adevărat pentru oraş şi judeţul Alba.

Eu am puterea să recunosc și când altul face ceva, indiferent de partidul din care face parte, chit că îl cheama Roman sau Hava. Dar am și curajul să critic când primăria aruncă bani pe geam, când șomajul mai ales la tineri e uriaș – majoritatea prietenilor mei alegând să plece în alte părți. Domnule Nistor, sunteți total rupt de realitate când spuneți că șomjul e doar 3%!. Vreau de la domnul Hava și de la prietenii lui care conduc orașul practic de când mă știu, de 20 de ani, răspunsuri și soluții pentru locuri de muncă, nu să își trimită lacheii să ne înjure, așa cum ne-a luat la țintă domnul Nistor azi, pe toți cei care îl criticăm.

Aș vrea ca în politica pe care o voi face în viitorul apropiat, să putem să recunoaștem și unii și ceilalti ce este bun și la adversar. Azi din păcate, Hava și camarila PDListă preferă să înjure în loc să recunoască și contribuția echipei liberale din ultimii 2 ani. Este o echipă de oameni tineri care deși NU a fost la putere, totuşi a sprijinit absolut toate proiectele benefice orașului și s-a opus oricărei risipe de bani și proiectelor aberante. La fel, la nivel de județ, mai ales prin contribuția lui Florin Roman ca vicepreședinte de Consiliu Județean o sumedenie de proiecte au fost realizate. Spun cu mâna pe inimă, că rolul său în implementarea autostrăzii Sebeș-Turda a fost foarte mare și decisiv, deși tocmai asta doare în mediile PDListe, iar acei oameni, politicienii învechiți nu suportă că există și altcineva care chiar FACE CEVA în Alba.

Trebuie să ne despărțim de astfel de politiceni ai trecutului! Nu întâmplător ei atacă acum furibund deoarece se apropie alegerile și partidul lor, PDL, se duce de râpă, așa cum știm cu toții. Eu ca tânăr refuz să fac o astfel de politică a urii și îi invit pe prietenii, colegii și concetățenii mei din Alba Iulia să dea șansa pentru viitor unui alt model de politician, pus pe treabă și cu bun simț, și care nu confundă funcția publică cu propria persoană. Avem de ales foarte curând între două feluri de a face politică: cel al trecutului, al domnului Nistor, cu invective și negură în suflet, și de cealaltă parte cel al noii generații pusă pe fapte și privrea spre viitor, reprezentată de Florin Roman.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea