Licitație pentru proiectarea noului sediu al Tribunalului Alba. CNI a lansat achiziția în valaore de 360.000 de lei

Licitație pentru proiectarea noului sediu al Tribunalului Alba. CNI a lansat achiziția în valaore de 360.000 de lei

Compania Naţională de Investiţii a demarat procedura de licitație pentru proiectarea noului sediu al Tribunalului Alba, în valoare totală de 360.112,90 lei, preț fără TVA. Aceasta vizează mai multe studii privind serviciile de proiectare, studiul de fezabilitate, precum și orice alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului de investiții.

După câțiva ani buni de așteptare, reprezentanții instanțelor de judecată sunt tot mai aproape de a-și desfășura, în viitor, activitatea într-o clădire care ar urma să fie construită pe o suprafață de teren de circa 1,5 hecatre în prelungirea cartierului de locuințe Anghel Saligny, în spatele fostei Uzine Ardealul.

ELIT

Astfel, CNI a demarat procedura de licitație pentru servicii de proiectare pentru fazele:

  • Studii de teren (Studiu topografic vizat OCPI, Studiu geotehnic verificat la cerința Af),
  • Studiu de fezabilitate (S.F.),
  • studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor,
  • Studiu preliminar la foc privind siguranța la incendiu, parte componentă a studiului de fezabilitate,

precum și orice alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului de investiții „Sediu Tribunalul Alba”, Municipiul Alba Iulia, Str. Târgului, Nr. 12, Judeţul Alba, din cadrul Programului Naţional de construcții de interes public sau social.

Valoarea estimată a serviciilor este de 360.112,90 lei, fără TVA. Obiectivul de investiții face parte din Programul Național de construcții de interes public sau social subprogramul Instanțe Judecătorești.

Clădirea în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia oferă spaţiu insuficient pentru activitatea celor două instanţe.

Astfel, procedurile pentru construirea unui sediu nou pentru tribunal, s-au demarat încă din urmă cu 6 ani, din 2014 mai exact. După finalizarea noului sediu, Judecătoria Alba va rămâne în vechiul spațiu.

În ceea ce priveşte sediul Curţii de Apel Alba Iulia, în anul 2019 s-a reuşit demararea lucrărilor de renovare urgente constând în reparaţii în zona turnului de pe faţada principală a clădirii şi a acoperişului, atribuite prin procedura de achiziţii publice şi aflate în prezent aproape de finalizare. De asemenea, au continuat lucrările de modernizare cu prioritate a spaţiilor publice, fiind terminate holurile de acces şi toaletele de la etajul al II-lea dar şi Arhiva principală unde, prin reorganizarea şi eficientizarea mobilierului dedicat stocării dosarelor s-a obţinut spaţiu suplimentar atât pentru circuitul, cât şi pentru studiul dosarelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...