Rămâi conectat

Curier Județean

Licitația de 6 milioane de euro pentru revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice Ocna Mureș: Câștigătorul, contestat la CNSC – Una dintre firmele asociate nu și-ar fi respectat obligațiile din alte contracte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După mai multe amânări succesive, în 2 mai a fost anunțat câștigătorul licitației în valoare de 6 milioane de euro care își propune amenajarea și revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș. În urma analizării ofertei financiare, ținând cont de criteriul ”prețul cel mai scăzut”, câștigătoare a fost desemnată Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Valoarea mare a contractului și complexitatea lucrărilor au atras firme din țară și străinătate (Italia) sub formă de asocieri, în total 3 asocieri: 1. Asocierea S.C. Contrascom Construcții Bența SRL din Tîrgu-Mureș – S.C. Concelax SRL din București împreună cu subcontractanții S.C. Consus Electric SRL din Tîrgu-Mureș și S.C. Instarom SRL din Tîrgu-Mureș; 2. Asocierea formată din societățile S.C. Frimat SPA (Italia) – S.C. Scotta SRL (Italia) – S.C. Scotta Timiș SRL; 3. Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Reprezentanții firmei din Italia au depus în 24 mai o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) prin care solicită, în principal, ”reanalizarea ofertei depuse de asocierea – SC TCI CONTRACTOR GENRAL SA & SC IASICON SA cu respectarea cerințelor documentației de atribuire și a legislației aplicabile, și declararea acesteia ca inadmisibilă și inacceptabilă, precum ”reluarea procedurii prin emiterea unei noi Comunicări privind rezultatul procedurii în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile în vigoare în materia achizițiilor publice și cu prevederile documentației de atribuire”.

Operatorii economici participanți la procedură au fost nevoiți să prezinte o listă a lucrărilor executate în ultimii 5 ani, pentru cele mai importante lucrări, din care să rezulte că s-au executat și dus la bun sfârșit la nivelul a maximum 3 contracte, lucrări similare a căror valoare cumulată a fost de minimum 26.800.000 de lei, exclusiv T.V.A.

Firma contestatoare susține în documentul depus la CNSC că S.C. Iasicon S.A. Iași, parte a asocierii declarate câștigătoare, a fost implicată în mai multe contracte în cadrul cărora nu și-ar fi îndeplinit obligațiile, ceea ce a produs prejudicii.

Un complet al CNSC va analiza contestația și va da o soluție care, la rândul ei, poate fi contestată în instanță. În aceste condiții este de așteptat ca procedura să se prelungească.

Prin revitalizarea stațiunii balneo-climaterice se urmărește revigorarea întregului oraș și a zonei Ocna Mureș în ansamblul ei, care, după închiderea combinatului UPSOM, a intrat într-un declin economic și demografic accentuat. În acest sens, între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba a fost încheiat, la începutul anului trecut, un acord pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectivul principal al acordului fiind tocmai realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo – climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”. Aceasta urmează să fie amenajată pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N. în Ocna Mureş.

Va fi construit un complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Ocna Mureş s-a remarcat pe harta turistică a României prin Băile Sărate, momentul de glorie fiind atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau aici să-şi trateze afecţiunile reumatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea