Rămâi conectat

Sport

Licenţierea devine obligatorie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat o decizie importantă şi aşteptată de mai mult timp: toate cluburile care doresc să evolueze în al doilea eşalon vor trebui să îndeplinească anumite condiţii şi vor trece prin procesul de licenţiere, începând cu data de 1 ianuarie 2012.
Cel mai important criteriu este cel financiar, conform căruia nicio grupare cu datorii la finalul anului precedent (către jucători, antrenori, angajaţi, stat sau către terţi), nu va obţine licenţa de club profesionist şi nu va fi înscrisă în competiţie. Un alt criteriu ce trebuie îndeplinit şi care va pune în dificultate multe echipe din Liga 2 îl reprezintă infrastructura. Cluburile au la dispoziţie un an de zile pentru a-şi pune la punct stadioanele şi vestiarele. Chiar dacă discuţiile pentru înfiinţarea Ligii Profesioniste 2 (pentru eşalonul secund) au intrat în impas, din cauza orgoliilor legate de conducerea acesteia, decizia FRF forţează mâna cluburilor, acestea trebuind să se aşeze cât mai repede la masa negocierilor pentru a-şi armoniza interesele. În caz contrar, multe echipe vor fi prinse pe picior greşit şi din sezonul 2012-2013 vor fi nevoite să părăsească Liga 2. Pentru sezonul 2011-2012 au fost invitate să participe la procesul de licenţiere, ca şi până acum, doar cluburile clasate la finalul turului, pe primele cinci poziţii în cele două serii. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 de metri liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad

Bera Larisa

Publicat

în

David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 de metri liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad Înotătorul român, David Popovici, a obținut încă o medalie de aur, vineri seara, la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Aceasta a fost a patra zi de concurs pentru Popovici și ultimul său test […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea