Liberalul Dacian Herlea şi-a pierdut mandatul de viceprimar al Comunei Şibot

Paul Voicu - Primar 2020

*Pentru schimbarea sa au votat 7 consilieri locali

Deşi părea unul  dintre subiectele delicate aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Şibot de joi, 31 octombrie, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul PDL Ilie Tomuş cu privire la schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal Dacian Herlea n-a creat nicio surpriză.

ELIT

După cum era de aşteptat, reuşita iniţiativei era previzibilă, primarul Tomuş
având nevoie iniţial de doar 2 voturi pe lângă cele 4 ale PDL-ului, pentru ca proiectul de hotărâre să treacă, dar s-a ,,întâmplat” ca încă un consilier să voteze proiectul de hotărâre, astfel că scorul a fost de 7 voturi pentru şi 3 împotrivă.

Din cei 11 consilieri locali validaţi la scrutinul din iunie anul trecut (4 PDL, 2 PNL, 2 PNŢ, 1 PP-DD, 1 PSD şi 1 UNPR) au fost prezenţi la şedinţa un număr de 10 aleşi, lipsind de la reuniune consilierul PSD Ioan Miclea.

Mihail David - 2020

În expunerea de motive, primarul Ilie Tomuş a arătat că în ultimele trei luni, Dacian Herlea nu şi-a mai exercitat atribuţiile de viceprimar, a rupt orice punte de comunicare cu primarul şi cu unii aleşi locali, fapt ce a creat prin atitudinea sa o stare de nemulţumire generală şi o atmosferă tot mai tensionată. La rândul său, Herlea nu şi-a recunoscut faptele şi a pus totul pe disensiunile de ordin politic şi pe neînțelegeri artificial create, ameninţând că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

La şedinţă a luat parte şi ing. Cristian Simu, membru al Biroului Orăşenesc Cugir al PNL, care a afirmat că votul s-a desfăşurat comform legii, iar Herlea îşi va continuă pe mai departe atribuţiile de consilier local.

În ceea ce priveşte alegerea noului viceprimar, primarul Ilie Tomuş ne-a declarat că acest lucru se va petrece până la finele acestui an, probabil în cursul lunii noiembrie.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

fasss 31 octombrie 2013 at 21:52

Te-a facut la vale.

Gainar 1 noiembrie 2013 at 13:06

Asta cu mutra lui de „bidon turtit”, ii bun numai „la impins vagoane”!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...