Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalii din Alba se pregătesc să adopte fugarii din PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Speculaţiile potrivit cărora mai mulţi membri PDL nemultumiţi de rezultatele alegerilor de la Convenţia Naţională sunt dispuşi să părăsească partidul încep să prindă contur, pe fondul unor negocieri…. secrete purtate cu partidele de opoziţie încă dinaintea congresului partidului aflat la putere, din 14-15 mai de la Bucureşti. Nemulţumirile din rândul membrilor PDL par să se fi acutizat în urma alegerilor interne, însă răbufnesc sporadic şi cu teamă, mare parte dintre aceştia fiind legaţi ombilical de bugetul de stat. Capacul peste oala sub presiune în care fierbe acum o parte a PDL a fost pus de informaţia ce a răzbătut în media potrivit căreia simpatizanţii contracandidatului lui Emil Boc, respectiv Vasile Blaga, au fost supravegheaţi operativ, ca nu cumva să se abată de la „calea cea dreaptă”. Oricum, informaţia este una cu două tăişuri, oferindu-le dizidenţilor (unii chiar membri marcanţi ai partidului portocaliu şi executanţi fideli până acum ai programelor de reformă emise de… toate guvernele Boc) un nesperat capital de imagine, transformându-i în soldaţi nepătaţi, pregătiţi de insurecţie.
Realegerea lui Emil Boc în fruntea PDL a fost picătura ce a umplut paharul pentru 4 primari PDL de comune din judeţul Alba care au decis că vor candida pe listele…. PNL Alba, la alegerile locale din 2012. Potrivit surselor noastre, încă 5 primari PD-L, printre care, cel puţin unul administrează un oraş, doresc să se alăture echipei PNL Alba, la alegerile locale din 2012, în prezent existând negocieri între aceştia şi liderii PNL Alba.
Primarii în discuţie au recunoscut însă că în momentul în care îşi vor exprima deschis noua preferinţă politică este foarte posibil ca fondurile alocate de la bugetul de stat – atâtea câte mai sunt ele în acest an – să „sece” brusc şi cu acoperire …legală. „Practicile administraţiei judeţene PD-L de a utiliza banul public, ca mijloc de presiune asupra primarilor în funcţie, ameninţaţi că nu vor primi finanţările necesare unor lucrări edilitare, îi determină să-şi exprime public decizia abia în momentul în care vor considera că cetăţenii care i-au ales nu vor avea de suferit”, ne-au transmis liberalii din Alba. Am aflat însă că săgeţile liberale au fost eliberate din arc şi urmează să se înfigă aproape în tot judeţul: în zona Sebeş, în zona Ocna Mureş şi înspre Apuseni. Dacă aceste săgeţi vor fi parate de un scut consolidat de la bugetul de stat, vom vedea. Iar primarii portocalii cu pricina vor rămâne în continuare în partidul care i-a lansat, conform îndemnului din 1989: „Alooo! Staţi liniştiţi la locurile voastre!”
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare