Ziarul Unirea

Liberalii din Alba Iulia: Ce susţinem şi ce nu susţinem pentru Alba Iulia

Ce susţinem şi ce nu susţinem. Sunt lucruri care ne separă radical de cei care conduc acum oraşul.
Cu toate acestea, pentru noi, dincolo de critică, dincolo de invectivele ce ne sunt adresate, lista de mai jos este o invitaţie la dialog.
Din păcate în Alba Iulia nu a existat dialog până acum.
Din păcate toate cererile şi opiniile întemeiate ale oamenilor au fost ironizate, marginalizate. Din păcate cuvintele noastre şi ale oamenilor sunt răstălmăcite permanent de conducători. De aceea vrem să spunem clar şi ferm ce susţinem şi ce nu susţinem.

 

ELIT

Ce susţinem

– Respect pentru albaiulieni din partea celor care conduc oraşul.
– Reamenajarea şi modernizarea Cetăţii cu respectul părerii albaiulienilor şi cu respectul a ceea ce există deja – parc, monumente, clădiri.
– Dezvoltarea turistică a Cetăţii din care să profite albaiulienii şi nu doar o firmă privată şi nişte şmecheri.
– O Cetate pentru albaiulieni şi turişti în mod egal, nu doar pentru şmecheri şi oameni cu bani.
– O promovare reală a Cetăţii şi a turismului în Alba Iulia printr-un concept de „Festival al Cetăţii”.
– Implicarea reală a arhitecţilor, peisagiştilor şi a tuturor specialiştilor pentru o Cetate care este obiectiv de interes naţional, şi nu doar implicarea unor apropiaţi ai primarului şi ai firmei Corint care amenajează Cetatea.
– Lucrări publice de calitate nu care se strică mai des ca cele anterioare, aşa cum se întâmplă acum la apă şi canal.
– Costuri decente la servicii publice – apă, canal, salubritate, în condiţiile modernizărilor care s-au făcut.
– Realizarea de parcări, dar nu în Cetate, nu cu defrişarea spaţiilor verzi din Cetate şi nu la costuri enorme.
– Dezvoltarea economică a oraşului Alba Iulia.
– Deschiderea oraşului spre investitori şi eforturi active pentru
a-i aduce aici.
– Pregătirea de către municipalitate de concepte de afaceri potrivite oraşului Alba Iulia, forţei de muncă de aici, pe care să le prezinte investitorilor, camerelor de comerţ etc.

 

Ce NU susţinem şi ce respingem

– Atacurile suburbane asumate de primărie la adresa unor cetăţeni care au alt punct de vedere decât primarul Hava.
– Aroganţa conducătorilor oraşului care nu ţin cont de părerea oamenilor.
– Dezbateri publice organizate de primărie făcute pe ascuns, tocmai ca să nu vină lumea şi ca să justifice tot felul de aberaţii.
– Tăierile de copaci în Cetate fără aviz de la Consiliul local sau de la vreun expert şi făcute fără motiv.
– Modernizarea şi amenajarea Cetăţii la preţul a 10 Cetăţi în timp ce oamenii mor de foame în oraş şi nu au haine şi rechizite pentru copii.
– „Modernizare de dragul modernizării” de genul: „trebuie să tăiem copacii seculari din Custozza, ca să facem parcări şi să turnăm beton – betonul înseamnă modernizare”.
– Propaganda de genul „am deschis un Parc în Cetate”, dar acolo nu se află de fapt decât pavele, ciment şi nişte iarbă.
– Scoaterea cu forţa a copiilor din şcoli şi licee la parade comuniste organizate de primarul Hava.
– Transfomarea Cetăţii într-un „local de lux” doar pentru şmecheri.
– Scurgerea tuturor profiturilor Cetăţii (90%) către o firmă privată.
– Privatizarea Cetăţii practic către o singură firmă care decide de capul ei, taie şi spânzură fără legătură cu albaiulienii.
– Taxa şi taxele de acces în spaţiile Cetăţii pentru albaiulieni, care deja plătesc din taxe şi buget amenajarea Cetăţii.
– Atribuirea de contracte de zeci de milioane de euro pentru modernizarea Cetăţii direct, cu „dedicaţie”, către o firmă prietenă cu PDL şi cu primarul, multe din ele fără licitaţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

a 16 aprilie 2011 at 0:45

Ce faceti si ce nu faceti pentru Alba Iulia?

albano si romina power 16 aprilie 2011 at 6:20

multa ,multa gargara de la cei care prin politica lor sprijiniti de pesedisti au distrus tara.pomeni,lene si multa demagogie.stat social ,de asistati,stat de handicapati care toata ziua bat din gura,impreuna cu antenele,realitatile,greci,tudori,mircii etc.e cazul sa veniti cu ceva concret nu cu platforme civice.in rest,domnul ministru atanasiu a invatat un cuvant in engleza?oricum in campanie o sa va povestesc o intamplare de la o intalnire nato!crec ca a facut 150 kg,iar bisboaca nu mai rezista!un nou divort!ura!

Radu Simion 16 aprilie 2011 at 10:28

Lasa ma stie Halvaua voastra sa zica OK cand numara bistarii. Pentru Alba Iulia facem ce trebuie. Atanasiu a fost singurul care a retrocedat Cetatea. Au venit apoi Frunzaverde si Stanisoara si i-au mai dat lui Hava…banana.

a 16 aprilie 2011 at 10:48

Nici vorba…retrocedarea a fost facuta inainte de 2004, daca bine iti aduci aminte atunci a fost prima editie a zilelor orasului in santurile cetatii. Atanasiu trebuia sa retrocedeze Palatul Principilor si nici aia nu a facut pentru Alba Iulia, atata a tot bagat bete in roate pana s-au pierdut toate oportunitatile de al reabilita impreuna cu santurile pe proiecte europene.

Aurelian 17 aprilie 2011 at 17:26

Stim noi ce sustineti voi, functii grase, salarii nesimtite, spaga cat de multa, si in rest „Gargara pentru ametit fraieri”!

Comentariile sunt oprite