Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Liberalii din Alba îl acuză pe prefectul Ştefan Bardan de abuz în serviciu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

*PNL Alba va formula pe numele prefectului de Alba o plângere penală *Liberalii au dezvăluit ieri anomalii din circumscripţiile electorale din judeţ care conduc la ipoteza fraudării alegerilor

            Liberalii din Alba vor face mâine o plângere penală pe numele prefectului de Alba, Ştefan Bardan, pentru abuz în serviciu. Azi, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al PNL Alba, Dan Simedru (fost prefect de Alba) şi vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, au contestat modul ilegal în care azi prefectul Bardan îl va demite pe primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ. “În 30 martie 2012, Biroul Orăşenesc al PNŢCD – Ocna Mureş a decis excluderea din partid a domnului Drăguţ Augustin. Acesta a luat la cunoştiinţă de Hotărâre la data de 5 aprilie având termen de contestare 15 zile. Domnul primar nu a formulat contestaţie, astfel că la data de 21.04.2012 hotărârea a devenit definitivă şi irevocabilă. La data de 1 mai domnul profesor Drăguţ Augustin şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al oraşului Ocna Mureş din partea USL – Alba, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Ocna Mureş şi ulterior la Judecătoria Aiud. În prezent candidatura domnului prof. Drăguţ Augustin nu a fost contestată, fiind considerată validă. La data de 5 mai, jr. Pandor Nicolae Simion – preşedinte BEC Ocna Mureş şi jr. Nicoară Florinel, secretar al Primăriei Ocna Mureş şi locţiitor al BEC Ocna Mureş au părăsit în acelaşi timp, de la ora 9.00 până la ora 15.00, sediul BEC, lăsând biroul închis pe parcursul întregii zile.  În după-amiaza aceleiaşi zile,  primarul Drăguţ a fost informat de la Prefectura Alba că cei doi au formulat o sesizare la prefectul judeţului Alba, solicitând suspendarea din funcţia de primar a domnului Drăguţ Augustin” a relatat Roman. Simedru a explicat că sesizarea este netemeinică şi nelegală, deoarece ţărăniştii l-au exclus din partid, nu şi-a dat primarul demisia, deci putea rămâne independent sau putea opta pentru alt partid.

“Ca urmare a gravelor încălcări ale legii electorale contestate la BEJ Alba de către reprezentanţii USL şi respinse pe bandă rulantă pe motive care nu ţin de spiritul legii, am luat decizia de a boicota depunerea de noi constestaţii până la startul campaniei electorale. Din arbitru al luptei electorale, BEJ Alba se poziţionează în mod regretabil de partea unui competitor ceea ce nu este nici corect şi nici imparţial. A doua măsură pe care o vom lua este depunerea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu în cazul Ocna Mureş. Ştefan Bardan are dublă măsură: judecă la Ocna Mureş pentru suspendare, şi refuza să vadă acelaşi lucru la Doştat, Mogoş, Sohodol, Poşaga, unde primari PNL sau PSD au trecut la PDL şi candidează din partea acestui partid, fără să fie excluşi din partidele amintite. Solicităm reprezentanţilor Prefecturii Alba să nu intre în aceste jocuri politice ale prefectului Bardan şi să nu devină complici la încălcarea legii. După ce a închis spitalul şi administraţia financiară, după ce a produs 800 de şomeri la Ocna Mureş, guvernul PDL încearcă acum să blocheze candidatura domnului profesor Augustin Drăguţ” spune Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba. Simedru a mai precizat că acţiunea Prefecturii Alba este menită să diminueze din şansele candidatului USL Augustin Drăguţ, actualul primar în funcţie din Ocna Mureş: “Prefectul ar trebui să facă mai întâi o anchetă administrativă. Sper că funcţionarii din prefectură nu vor atesta cu semnătura lor o asemenea ilegalitate”. Cei doi liberali au mai precizat că plângerile ulterioare, referitoare la posibilele fraude electorale, vor fi înaintate direct instanţei de judecată.

*Posibile fraude electorale şi premiere… decizionale în pre-campania localelor din Alba

 “Prefectul de Alba a devenit un unicat în istoria României din ultimii 22 de ani contestând în instanţă dreptul unui consilier local ales pe listele unui partid (prefectul  fiind…apolitic) şi menţinând în funcţie un consilier local a cărui mandat a încetat înainte de termen, conform art. 9 alin. 2 pct. a din Legea nr. 393/2004” a comentat Roman cu referire la faptul că prefectul Bardan a atacat în instanţă demisia unui consilier PDL din Rădeşti.

În urma demiterii fostului primar Aurel Lazăr, viceprimarul Alin Teodor Nicula a fost împuternicit de prefectul judeţului Alba să îndeplinească funcţia de primar. În 28 martie 2012, Nicula şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, confirmată în şedinţa de consiliu local al comunei Rădeşti din aceeaşi dată. Concomitent a fost validat în funcţia de consilier local al comunei Rădeşti, următorul pe lista consilierilor locali ai PDL – Rădeşti. În această situaţie,  viceprimarul şi-a pierdut calitatea de consilier local, pe ce-a de viceprimar şi – în mod evident – dreptul de a exercita funcţia de primar al comunei Rădeşti. “Sfidând orice normă de drept dar şi de bun simţ, prefectul judeţului Alba, a formulat o… contestaţie la această demisie, înregistrată pe rolul Tribunalului Alba în dosar nr. 3072/107/2012, având ca obiect ,,Anulare act emis de autorităţi publice locale”, cu termen la data de 23.05.2012” subliniază Roman.

La Râmeţ, liberalii au formulat contestaţie  împotriva a trei candidaţi înscrişi pe lista de consilieri locali ai PRM – Râmeţ care au avut înscris eronat datele de identitate, precum şi împotriva a trei candidaţi UNPR pentru consiliul local al comunei Râmeţ care nu au avut şi nu au domiciliul pe raza comunei Râmeţ. Instanţa a admis în parte plângerea formulată dispunând radierea de pe listele de consilieri locali a doi candidaţi UNPR.

 “La Horea, pădurarul Oneţiu Nicolae, locul 2 pe lista consilierilor locali ai PDL şi finul deputatului Corneliu Olaru şantajează şi ameninţă cu neprimirea cotei de lemne pe Todea Nicuşor PSD, Dumitru Marius şi Mateş Ispas PNL, pentru ca aceştia să îşi retragă candidaturile de pe listele USL, ceea ce s-a şi întâmplat. Miza: Retragerea de pe liste înseamnă liste incomplete şi deci probabilitatea foarte mare ca USL să nu aibă reprezentanţi în secţiile de votare, ceea ce înseamnă premeditarea tentativei de fraudare” a dezvăluit Roman.

La Avram Iancu, liberalii denunţă faptul că reprezentanţii BEC sunt cel mai probabil aserviţi politic. “Doamna Monica Lazăr a fost desemnată, în urma tragerii la sorţi, ca locţiitor al Preşedintelui Biroului Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu. În  2 mai a.c., între orele 14:00-16:00 la sediul Primăriei Avram Iancu a avut loc o şedinţă  de partid a PDL Avram Iancu, la care au participat primarul în funcţie şi candidatul PDL la funcţia de primar, consillieri locali PDL şi membri de partid. Şedinţa PDL a fost întreruptă de consilierul local Aurel Ciama, candidatul USL la Primăria Avram Iancu, care avea treabă la primărie. Dânsul confirmă că la şedinţa PDL, aflată în plină desfăşurare, participa şi doamna Monica Lazăr, locţiitor al preşedintelui Biroului de Circumscripţie Avram Iancu şi contabil al Primăriei Avram Iancu. PNL a solicitat BEJ,  ca urmare a acestor fapte deosebit de grave, care pot afecta credibilitatea dar şi legalitatea alegerilor locale în comuna Avram Iancu să dispună înlăturarea acestei persoane de pe funcţia de locţiitor al BEC Avram Iancu. Solicitarea a fost respinsă ca fiind tardivă” a dezvăluit vicepreşedintele PNL Florin Roman.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea