Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liber la angajări la stat: Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice va di permisă, pe o perioadă de 6 luni, a decis miercuri, 24 februarie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Legislația prevedea că în timpul stării de alertă se pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante doar în sistemul judiciar și la Curtea de Conturi.

Camera Deputaților a permis acest lucru în tot sistemul de stat.

„Pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, se arată în proiectul de lege adoptat miercuri în Camera Deputaților.

Parlamentarii și-au motivat decizia spunând că „administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată”, iar „volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul administraţiei publice impun ocuparea cu celeritate a posturilor vacante”. Proiectul merge la promulgare.

Sursa: stripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea