Leonardo Badea (ASF): Vizăm accelerarea procesului de obținere a statutului de piață emergentă

Paul Voicu - Primar 2020

Consiliul ASF a aprobat în cadrul ședinței de luni transmiterea unei scrisori către Bursa de Valori București (BVB) prin care ASF își exprimă intenția reducerii, ulterior înființării unei Contrapărți Centrale (CCP) locale, a cotei percepute din valoare tranzacțiilor cu instrumente financiare încheiate în cadrul BVB și care vor fi compensate printr-o CCP locală, la cel puțin 0,03% (scădere cu 50% față de valoarea actuală) și cel mult 0,02% (scădere cu 66,67%).

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) continuă politica de diminuare a taxelor și a comisioanelor percepute entităților supravegheate. Decizia de astăzi reprezintă un demers firesc în vederea îndeplinirii unuia dintre obiectivele fundamentale ale Autorității și anume dezvoltarea piețelor financiare non-bancare.

ELIT

Cu siguranță, hotărârea adoptată de ASF va contribui la impulsionarea tranzacțiilor pe piața de capital și va consolida premisele obținerii statului de piață emergentă”, a declarat președintele ASF, domnul Leonardo Badea.

Mihail David - 2020
Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...