Rămâi conectat

Economie

Leonardo Badea (ASF): Vizăm accelerarea procesului de obținere a statutului de piață emergentă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul ASF a aprobat în cadrul ședinței de luni transmiterea unei scrisori către Bursa de Valori București (BVB) prin care ASF își exprimă intenția reducerii, ulterior înființării unei Contrapărți Centrale (CCP) locale, a cotei percepute din valoare tranzacțiilor cu instrumente financiare încheiate în cadrul BVB și care vor fi compensate printr-o CCP locală, la cel puțin 0,03% (scădere cu 50% față de valoarea actuală) și cel mult 0,02% (scădere cu 66,67%).

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) continuă politica de diminuare a taxelor și a comisioanelor percepute entităților supravegheate. Decizia de astăzi reprezintă un demers firesc în vederea îndeplinirii unuia dintre obiectivele fundamentale ale Autorității și anume dezvoltarea piețelor financiare non-bancare.

Cu siguranță, hotărârea adoptată de ASF va contribui la impulsionarea tranzacțiilor pe piața de capital și va consolida premisele obținerii statului de piață emergentă”, a declarat președintele ASF, domnul Leonardo Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea