Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea Vânătorii contestată de sindicaliștii din Agricultură și Alimentație – Protest în fața Parlamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agrostar – Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe – protestează, marți, în fața Parlamentului, împotriva prevederilor din Legea vânătorii, se arată într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

protest agricultoriAgrostar consideră că această lege, care încalcă grav dreptul la proprietate, interzice înființarea, întreținerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecției faunei de interes cinegetice și limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deține.

”Legea 407/2006 a suferit, în decursul timpului, nenumărate modificări, dar odată cu modificările aduse în anul 2015 apare o noutate și anume aceea că ‘pe terenul proprietate crescătorul de animale nu mai poate pășuna”. Concret, articolul 23 din Legea 149/2015 dispune: ”(1) În scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic: … c) pășunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie și 24 aprilie”, a declarat secretarul general al Agrostar, Horațiu Raicu.

Potrivit acestuia, legiuitorul nu face altceva decât să încalce dreptul de proprietate statuat de art. 44 din Constituția României respectiv agricultorilor care cresc animale ”li se suspendă dreptul de proprietate”.

Pe de altă parte, Agrostar precizează că legiuitorul s-a îngrijit de numărul de câini care pot păzi turma, limitând numărul acestora (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea