Rămâi conectat

Economie

Legea sponsorizării modificată de la 1 ianuarie 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea sponsorizării a fost modificată de la 1 ianuarie 2014. Sumele acordate ca sponsorizări, pentru acte de mecenat şi ca burse private care nu sunt scăzute din impozitul pe profit se pot reporta în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Aceasta prevedere completează articolul din Codul fiscal, care va rămâne în vigoare anul viitor, potrivit căruia contribuabilii care fac cheltuieli de sponsorizare şi/sau mecenat şi acorda burse private, toate fiind nedeductibile, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în următoarea limită minima: 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile nu definesc indicatorul „cifra de afaceri”, aceasta limita se determina potrivit normelor, se menţionează în noul act normativ; 20% din impozitul pe profit datorat.

Sursa: avocatnet.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Bulgaria a luat fața României. E oficial, țara vecină trece la EURO

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bulgaria a luat fața României. E oficial, țara vecină trece la EURO O nouă țară trece la moneda euro. Comisia Europeană (CE) și Bulgaria au semnat un acord ca să facă campanii de informare despre cum se folosește moneda euro adoptată. Iată ce se întâmplă cu România. Bulgaria a decis că de la 1 ianuarie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea