Legea care salvează pădurile României a fost adoptată în Camera Deputaților și merge la promulgare. Ce prevede proiectul de lege
Legea care salvează pădurile României a fost adoptată în Camera Deputaților și merge la promulgare. Ce prevede proiectul de lege
Legea care salvează pădurile din România a fost adoptată în Camera Deputaților și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgată. Autoritățile doresc implementarea unui sistem de monitorizare video. Jandarmii vor face mai multe controale în zonă.
O inițiativă legislativă adoptată în Camera Deputaților va genera protecție suplimentară pentru pădurile din România. Proiectul prevede obligația proprietarilor de păduri să monteze sisteme de supraveghere video. Jandarmii vor fi nevoiți să facă controale mai amănunțite.
Legea a fost adoptată cu 265 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Se dorește implementarea unui sistem de monitorizare video care să permită supravegherea și înregistrarea activităților desfășurate în păduri, în special pe drumurile forestiere, unde tăierile ilegale au loc frecvent. Această sarcină revine proprietarilor de păduri. Statul urmează să le dea bani proprietarilor de păduri pentru a face aceste modificări.
Ce prevede această inițiativă
Inițiativa prevede introducerea acțiunilor de control în fondul silvic din partea Jandarmeriei Române, ca urmare a supravegherii video efectuate. Jandarmeria Română urmează să primească și atribuția de a monitoriza și interveni în cazul constatării unor activități ilegale în păduri, asigurând astfel aplicarea legilor și prevenirea infracțiunilor silvice.
Proiectul de lege are ca scop protejarea pădurilor, prevenirea tăierilor ilegale și asigurarea controlului eficient asupra activităților desfășurate în fondul forestier. Autoritățile doresc să facă o serie de schimbăro în direcția conservării biodiversității și menținerii echilibrului ecologic, având în vedere importanța pădurilor în buna funcționare a ecosistemelor și în purificarea aerului.
Legea a fost adoptată în Camera Deputaților și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.
Sursa: evz.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ce legume se pot semăna primăvara și în ce condiții: Sfaturi de la specialiști Ridichiile, morcovii, spanacul, mărarul, sfecla roșie, pătrunjelul, păstârnacul, porumbul, fasolea, salata, țelina, varza timpurie, leușteanul, dovleceii, pepenele, cartofii preîncolțiți, roșiile, castraveții, ardeii, porumbul dulce, toate acestea pot fi semănate primăvara. Lunile aprilie și mai sunt foarte potrivite în acest sens, sublinbiază […]