Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea care salvează pădurile României a fost adoptată în Camera Deputaților și merge la promulgare. Ce prevede proiectul de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea care salvează pădurile României a fost adoptată în Camera Deputaților și merge la promulgare. Ce prevede proiectul de lege

Legea care salvează pădurile din România a fost adoptată în Camera Deputaților și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgată. Autoritățile doresc implementarea unui sistem de monitorizare video. Jandarmii vor face mai multe controale în zonă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

O inițiativă legislativă adoptată în Camera Deputaților va genera protecție suplimentară pentru pădurile din România. Proiectul prevede obligația proprietarilor de păduri să monteze sisteme de supraveghere video. Jandarmii vor fi nevoiți să facă controale mai amănunțite.

Legea a fost adoptată cu 265 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Se dorește implementarea unui sistem de monitorizare video care să permită supravegherea și înregistrarea activităților desfășurate în păduri, în special pe drumurile forestiere, unde tăierile ilegale au loc frecvent. Această sarcină revine proprietarilor de păduri. Statul urmează să le dea bani proprietarilor de păduri pentru a face aceste modificări.

Ce prevede această inițiativă

Inițiativa prevede introducerea acțiunilor de control în fondul silvic din partea Jandarmeriei Române, ca urmare a supravegherii video efectuate. Jandarmeria Română urmează să primească și atribuția de a monitoriza și interveni în cazul constatării unor activități ilegale în păduri, asigurând astfel aplicarea legilor și prevenirea infracțiunilor silvice.

Proiectul de lege are ca scop protejarea pădurilor, prevenirea tăierilor ilegale și asigurarea controlului eficient asupra activităților desfășurate în fondul forestier. Autoritățile doresc să facă o serie de schimbăro în direcția conservării biodiversității și menținerii echilibrului ecologic, având în vedere importanța pădurilor în buna funcționare a ecosistemelor și în purificarea aerului.

Legea a fost adoptată în Camera Deputaților și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea