Rămâi conectat

Curier Județean

Legea ANTIFUMAT: Primăria Alba Iulia nu intenționează să amenajeze niciun spațiu pentru fumători. Coșer: ”Angajații care au acest viciu vor trebui să și-l controleze”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea care interzice total fumatul în spațiile publice înschise va intra în vigoare joi, 17 martie, iar dacă unele instituții din țară au pregătit locuri special amenajate pentru fumători, cu bănci și scrumiere din metal, în afara incintei, la Primăria Alba Iulia nici vorbă de așa ceva.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer, conducerea adminitrației locale nu intenționează să amenajeze niciun spațiu dedicat fumătorilor pe terasa clădirii, astfel că, pe durata celor opt ore de program, cei care au acest viciu vor trebui să ”și-l controleze”.

„Nu avem planuri și nici măcar intenția de a amenaja pe terasa acestei instituții astfel de locuri și nici în proximitatea ei. Deci cei care au acest viciu vor trebui să și-l controleze, cel puțin pentru opt ore, sau să apeleze la un mediu deschis total. Bineînțeles, asta în măsura în care timpul și atribuțiile le permit acest lucru, să-și consume viciul la o distanță rezonabilă de interioarele primăriei”, a declarat Mihai Coșer, citat de Agerpres.

Totodată, acesta a menționat că în cazul în care un angajat încalcă prevederile legii antifumat și în măsura în care există sesizări în acest sens, se va acționa conform regulamentului de funcționare internă, care specifică clar interzicerea fumatului în birouri.

„Vrem să credem că, din acest moment, vom putea fi un etalon pentru respectarea acestei legislații. Este de înțeles că vom cere în mod scris, prin notificări interne, ca gradul de responsabilitate asupra acestui subiect să fie pe măsura cerințelor în vigoare, urmând să constatăm dacă aceste reglementări sunt respectate întru totul de către angajați sau mai există derapaje pe ici, pe colo”, a conchis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, fumătorii vor mai avea puțin de așteptat și în ceea ce privește terasele sezoniere la Alba Iulia, deoarece, potrivit unui regulament adoptat de consilierii locali, acestea nu pot fi deschise mai devreme de 1 aprilie. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea