Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Leacuri din străbuni pentru răceală şi gripă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Gripa, în stadiu incipient, se poate trata cu o linguriţă de grâu fierte 5 minute într-un litru de apă. Se acoperă 10 minute, se adaugă două linguri cu miere de albine şi se beau 3-4 cani/zi lo ceapă tăiată felii şi aşezată la capul patului, pe noptieră, alungă gripa l sucul de ridiche neagră are vitaminele B şi C. Se foloseşte ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi. Este contraindicată diabeticilor l pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeţi o lămâie timp de 10 minute. Strecuraţi sucul şi adăugaţi două linguri de miere.
Pentru inflamaţia gâtului
Peste două linguri de rozmarin uscat turnaţi jumătate de litru de apă clocotită şi lăsaţi să infuzeze 10 minute. Strecuraţi lichidul şi adăugaţi lămâie şi miere lchiar de la primele semne ale guturaiului, dacă nu apare febra, trebuie să se bea 100 ml apă în care se picură 5 picături de tinctură de iod lse mănâncă un căţel de usturoi lse pun în fiecare nară câte una-două picături de zeamă de lămâie l se pisează unul-doi căţei de usturoi, se pun pe tampoane de vată şi se introduc în nări linhalaţiile cu aburi din decoct de anason combat gripa lguturaiul, gripa, laringita, tusea se tratează cu o lingură de sirop de rădăcini de ciuboţica-cucului lbăi la picioare cu apă fierbinte foarte sărată (un pumn de sare/2 litri apă) timp de 10 minute, apoi se încalţă şosete groase şi se stă în pat bine învelit lpe piept, se pune compresă caldă cu brânză de vaci sau terci de mămăligă l se bea un pahar de vin de casă cald cu 1/2 linguriţe ghimbir lmestecaţi seminţe de mărar pentru prevenire lgargara cu decoct de viorele, suc de gutui, flori de gălbenele, frunze de salcie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea