Rămâi conectat

Ştirea zilei

Las Fierbinţi la Oiejdea. Un cetățean turmentat, trimis în judecată pentru că a accidentat cu bicicleta singurul pieton aflat pe stradă și a plecat de la locul accidentului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un cetățean turmentat, trimis în judecată pentru că a accidentat cu bicicleta singurul pieton aflat pe stradă și a plecat de la locul accidentului

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au instrumentat timp de aproape un an și jumătate un dosar care ar putea servi drept scenariu pentru un serial de comedie gen ”Las Fierbinți”. Dosarul îl vizează pe un cetățean turmentat din Oiejdea, iar faptele datează de la sfârșitul lui septembrie 2015, tocmai pe când era în toi vremea culesului de struguri și storsul mustului. Încă de dimineaţă, protagonistul, un anume Mircea Cârnaț, apucase să ”guste” mustul și a pornit cu bicicleta proprietate personală pe strada Principală din localitate. Și cum mergea el așa în zig-zag, cu o mână pe ghidon și cu cealaltă pe sticlă, Mircea Cârnaț a intrat ață în singurul pieton care circula liniștit pe partea opusă a drumului, o femeie.

A ”încălecat-o” pe aceasta cu bicicleta din dotare, provocându-i răni destul de serioase, după care s-a ridicat cum a putut, și-a luat bicicleta și a părăsit locul faptei ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Femeia, care a avut nevoie de 12-14 zile ca să se vindece în urma loviturilor suferite, a depus plângere și uite așa Mircea Cîrnaț a ajuns pe mâna anchetatorilor, care au găsit de cuviință să-i facă dosar penal și să-l trimită în judecată pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

În rechizitoriul întocmit în cauză se reține următoarea stare de fapt: ”La data de 28 septembrie 2015, ora 12.40, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a circulat cu bicicleta pe str. Principală din localitatea Oiejdea, ocazie cu care a accidentat o femeie care se deplasa în calitate de pieton pe partea dreaptă a sensului de mers, intrând cu bicicleta direct în aceasta şi răsturnându-se peste victimă, persoana vătămată suferind leziuni corporale, mai precis un traumatism la genunchi şi un traumatism la gamba dreaptă, leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale.

După accident inculpatul a plecat de la faţa locului fără a sesiza autorităţile despre producerea accidentului şi fără încuviinţarea organelor de poliţie”. Dincolo de comicul situației, acuzația este una destul de serioasă, iar cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Ținem să precizăm totuși că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea