Rămâi conectat

Curier Județean

Lansare emoționantă a două volume de poezii la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această după amiază, începând cu ora 15, în amfiteatrul de la Școala de Aplicație din centrul orașului Abrud a avut loc o inedită lansare de carte care a reușit să emoționeze  până la lacrimi majoritatea celor peste 100 de participanți.

 Această eveniment a fost de fapt o dublă lansare a două volume de poezii care au ca autor pe Gabriel Mihail Iosipovici, un abrudean în vârstă de 35 de ani care, deși suferă de 6 ani de borelioză – o boală care l-a imobilizat pe scaunul cu rotile – a reușit să scrie poeziile doar cu degetul arătător de la mâna dreaptă, singurul pe care mai îl poate mișca. Ambele volume lansate azi au apărut la Editura Alma Mater din Sibiu, autorul fiind totodată colaborator la revista „Pe gustul tău” din Sibiu. Unul dintre volume se numește „Nihil Sine Deo (Nicăieri fără Dumnezeu). Interzis celor care nu cred!” iar celălalt are titlul „Când voi muri să mă îngropați în picioare, căci toată viața am trăit în genunchi” acesta din urmă fiind realizat în colaborare cu Flavia Anca, o tânără originară din Abrud care a scris câteva dintre poezii.

Evenimentul a fost organizat prin colaborarea celor doi autori cu doamna profesoară Mirela Cioflica din Abrud, la acesta participând prieteni ai autorului, foarte mulți profesori din oraș, elevi de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, iar din partea oficialităților a fost prezent chiar primarul Nicolae Simina care a transmis autorului multă sănătate, putere de muncă și curaj în lupta cu boala.

După ce au vorbit invitaților mai multe persoane apropiate autorului, a venit rândul lui Gabi să povestească prin câte greutăți a trecut în acești ani de boală, cum a luptat cu boala și a reușit să o învingă, amintind cărțile pe care le-a citit și l-au ajutat spiritual să depășească momentele critice. În continuare autorul a transmis tinerilor prezenți la eveniment să dovedească dragoste pentru țară și să fie mândri că sunt români, patriotismul oferit de strămoșii noștri daci fiind de fapt una din temele regăsite în multe din poeziile sale, el recitând publicului una din creațiile sale intitulate sugestiv „Dacii neînvinși”.

Evenimentul s-a încheiat într-un mod deosebit de emoționant, autorul mulțumindu-le tuturor pentru prezența la această lansare și în mod deosebit fratelui și mamei sale, cei care au atât de multă grijă de el, mamei închinându-i de fapt o mulțumire care apare pe coperta volumului „Nihil Sine Deo”:

Draga mea mamă,

Toată munca mea ți-o dedic, căci viața fără tine nu ar fi fost posibilă. Îmi aplec tâmplele cerându-ți binecuvântare și rugându-te să-mi dai curaj să merg mai departe, căci numai tu, Sfânta mea mamă, îmi dăruiești în fiecare zi viață. Cuvintele-mi sunt amorțite în încercarea de a-ți spune cât te iubesc, angelica mea mamă, căci, iubirea ce ți-o port înghite lumea și toate problemele ei.

Gânduri calde și sincere pentru cea care mă reînvie în fiecare dimineață, Voichița Iosipovici, sau..simplu…MAMA

Ovidiu CULDA

[nggallery id=422]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea