Rămâi conectat

Ştirea zilei

La vârsta de 85 de ani, nevoit să facă naveta pentru ajutor social!

Publicat

în

Trebuie să recunosc că articolul de faţă nu este rodul exclusiv al muncii mele, ci este bazat în mare proporţie pe informaţiile primite de la unul dintre cititorii noştri, care s-a prezentat drept „Bunul Sam”, în mesajul pe care mi l-a trimis. Deduc că este vorba despre un simplu, anonim, şi bun samaritean, precum mulţi dintre cei ce citesc ziarul „Unirea”, luând poziţie şi luptând alături de noi, pentru că… le pasă! De aceea trebuie să-i mulţumesc încă de la început „Bunului Sam”. Acesta a văzut într-o zi un om foarte în vârstă, abia ţinându-se pe picioare, umblând prin Alba Iulia cu un scăunel în rucsac, un scăunel pe care-l scotea din când în când să se odihnească pe el. Şi-ar fi dorit şi umbră, dar pe asta nu o putea duce în rucsac, iar autorităţile albaiuliene nu s-au gândit la astfel de cazuri…
Stând de vorbă cu bătrânul, „Bunul Sam” a aflat că se numeşte Traian Raica şi că are 85 de ani, iar motivul „vizitei” sale la Alba Iulia este unul cât se poate de serios: acesta trebuie să vină din trei în trei luni la municipiu, ca să-şi obţină de la Administraţia Financiară adeverinţă că nu are niciun venit, ca să poată beneficia de ajutor social. Nu are copii şi nici rude apropiate cărora să le dea procură ca să-l reprezinte şi, prin urmare, fie ploaie, fie vânt, fie soare sau ninsoare, octogenarul trebuie (musai!) să bată calea „mărimilor” de la judeţ, trimis de „mărimile” de la primăria de domiciliu, respectiv de la Primăria Galda de Jos. Păi bine, fraţilor de la primăria de domiciliu, situaţia financiară a unui octogenar se poate modifica în mod spectaculos în trei luni de zile, într-atât încât beneficiarul de ajutor social să nu se mai încadreze în limitele criteriilor de acordare ale VMG (venitul minim garantat)? Iar pe de altă parte, un octogenar poate fi considerat o „persoană aptă de muncă” ce are nevoie de adeverinţă care să ateste acest lucru, precum şi faptul că nu are venit? Şi, uite-aşa, se reconstituie iobăgia românească, prin faptul că un moşneag trebuie să bată drumul capitalei de judeţ, din ordinul imbecil al unui conţopist de modă veche, de la primăria de domiciliu. Nu intrăm în detalii, dar atenţionăm pe această cale pe funcţionarul care se ocupă cu protecţia socială la Galda de Jos că trebuie să mai citească o dată legea. Şi dacă nu ştie s-o citească… să-şi dea demisia!
Ioan HĂNŢULESCU

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare