Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

La universitatea albaiuliană s-au afişat listele cu candidaţii admişi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolvenţii de liceu care au ales să candideze pentru unul din locurile scoase la bătaie de către Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia au putut afla ieri dacă se regăsesc pe listele celor admişi. Până în prezent la cele patru facultăţi din cadrul insituţiei de învăţământ superior albaiuliene, adică înainte de înmatriculări, au rămas neocupate aproximativ 38 de locuri subvenţionate, la Istorie şi Teologie, 488 locuri cu taxă şi 199 la Învăţământ la Distanţă (I.D.). Această situaţie se va schimba însă după finalizarea perioadei de înmatriculare. Notele cu care s-a intrat au variat fiind suficiente medii peste 8, din câte am observat noi cea mai mare medie a fost de 9.90, iar cea mai mică de 5,86. Au existat specializări unde pe listă nu se regăseşte niciun admis cum ar Muzeologie sau Teologie (pe locurile cu taxă). Absolvenţii de liceu declaraţi admişi pe locurile subvenţionate de stat au la dispoziţie doar această săptămână pentru a confirma locul, respectiv până pe data de 30 iulie, inclusiv. În cazul în care aceştia nu se înmatriculează îşi vor pierde locul, iar lista va urca, în sensul că primii de pe locurile nesubvenţionate vor avea şansa de a „fura” locul sau locurile rămase libere de la subvenţie. Cei admişi pe locurile subvenţioante pot să se înmatriculeze şi ulterior acestei date, la secretariatele facultăţilor. Locurile rămase acum libere cu siguranţă se datorează şi dezastrului de la examenul de la bacalaureat din acest an. Universitatea „1 Decembrie 1918” va organiza o a doua sesiune de admitere în luna septembrie. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea