Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

La Universitatea „1 Decembrie 1918”, ultima zi pentru depunerea candidaturilor la Senat şi consiliul facultăţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Azi, 24 ianuarie, este ultima zi de depunere a candidaturilor de către cadrele didactice şi studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918” (UAB) care doresc ca în viitorul mandat să facă parte din consiliile facultăţilor, respectiv din Senatul UAB.
Consiliul facultăţii este format în proporţie de 75% din reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare titular şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor. Reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare titular al facultăţii. Reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare pot fi membri ai consiliului facultăţii atâta vreme cât deţin statutul de titular al facultăţii.
Din Consiliul Facultăţii de Istorie şi Filologie vor face parte 7 membri: 2 profesori şi un student de la Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie şi 3 profesori şi un student de la Departamentul de Filologie. La Facultatea de Ştiinţe, Consiliul va fi format din 9 membri: 2 profesori şi un student de la Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi 4 profesori şi doi studenţi de la Departamentul de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. În Consiliul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale sunt 7 membri: 3 profesori şi un student de la Departamentul de Ştiinţe Juridice şi Administrative şi 2 studenţi şi un profesor de la Departamentul de Drept şi Ştiinţe Sociale. Consiliul Facultăţii de Teologie Ortodoxă va avea în componenţă 3 profesori şi doi studenţi de la Departamentul de Teologie şi Asistenţă Socială.
Reprezentanţii studenţilor sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret al tuturor studenţilor înmatriculaţi la programele de studii ale facultăţii. Reprezentanţii studenţilor pot fi membri ai consiliului facultăţii atâta vreme cât îşi păstrează statutul deţinut la data alegerii lor.
Senatul universitar este compus în proporţie de 75% din reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare titular şi din 25% reprezentanţii studenţilor. Din Senatul UAB vor face parte 19 persoane (cu 14 mai puţine decât în mandatul actual): 14 profesori şi 5 studenţi, respectiv 5 cadre didactice şi cercetători, plus 2 studenţi de la Facultatea de Ştiinţe, câte 4 profesori şi un student de la Facultatea de Istorie şi Filologie, respectiv de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, în timp ce Facultatea de Teologie Ortodoxă îşi va face auzită vocea prin intermediul unui profesor şi al unui student. Reprezentanţii în Senat ai personalului didactic şi de cercetare sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare titular din universitate. Reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare pot fi membri ai senatului atâta vreme cât deţin statutul de titular al facultăţii. Reprezentanţii în Senat ai studenţilor sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret al tuturor studenţilor înmatriculaţi la programele de studii ale Universităţii. Reprezentanţii studenţilor pot fi membri ai senatului atâta vreme cât îşi păstrează statutul deţinut la data alegerii.
Potrivit „Metodologiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor academice pentru mandatul 2012 – 2016”, alegerile pentru aceste funcţii vor avea loc săptămâna viitoare, mai precis vineri, 3 februarie.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea