Rămâi conectat

Cultură Educație

La Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia încep înscrierile din sesiunea a doua pentru studii de licență și masterat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sesiunea de toamna pentru înscrieri la Universitatea „1 Decembrie 1918” începe din 10 septembrie. Instituția de învățământ superior din Alba Iulia pune la dispoziția viitorilor studenți 69 de locuri bugetate, 557 de locuri cu taxa și 178 de locuri la IDD pentru studiile de licență și 44 de locuri subvenționate plus încă 522 de locuri cu taxa, la masterat.

Dintre cele 69 de locuri subvenționate cele mai multe sunt la Facultatea de Istorie și Filologie – 28, din care 12 la Istorie, 8 la Română – Franceză și 9 la Română – Engleză; la Facultatea de Stiinte mai sunt 16 locuri bugetate, cele mai multe la Finanțe Bănci (10 locuri); la Facultatea de Drept și Stiințe Sociale sunt 20 de locuri iar la Facultatea de Teologie mai sunt 5 locuri libere.

Dintre cele 44 de locuri subvenționate la masterat 18 sunt la Facultatea de Istorie și Filologie, 10 la Facultatea de Științe, 7 la Facultatea de Drept și Științe Sociale și 9 la Facultatea de Teologie.

Pentru înscriere candidații trebuie să completeze un formular tipizat la care vor anexa un dosar ce cuprinde următoarele documente:
– diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original sau copie legalizată;
– foaia matricolă cu rezultatele școlare din liceu, în original sau copie legalizată;
– certificatul de naștere în copie legalizată;
– adeverință medicală tip, eliberată de Cabinetul școlar sau medicul de familie;
– pentru candidații la specializarea Educație fizică și sportivă este necesar ca pe adeverința medicală să fie menționat dacă este apt pentru efort fizic.
– pentru specializările teologice sunt necesare și următoarele documente: Binecuvântarea scrisă a ierarhului, Certificatul de botez și Recomandarea preotului paroh;
– foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuați, pentru candidații studenți ai altor instituții de învățământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în Universitate;
– 2 fotografii tip buletin de identitate.
– dosar tip plic.

Taxa de înscriere la concursul de admitere pentru o facultate este de 150 de lei. În cadrul acestei taxe, candidații au dreptul să opteze pentru oricare dintre programele de studii și formele de învățământ organizate (zi subvenție, zi cu taxă, învățământ la distanță) în facultatea respectivă.

*Calendarul admiterii la licență și masterat în sesiunea septembrie 2012:
10-14, 17-21 septembrie – înscrierea candidaţilor
22 septembrie – susţinerea probelor de aptitudini şi a interviurilor pentru  masterat (unde este cazul)
24 septembrie – afişarea rezultatelor
24–28 septembrie – înmatricularea candidaţilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea