Rămâi conectat

Editorial

La TV totul e bine… la mine nu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu cred că cineva din România, bineânțeles în afară de cei din Guvern, va îndrăzni să contrazică statisticile și sondajele făcute de către specialiști din țară și mai ales din Europa.
Așa cum se și simte, statistica ne spune că în ultimul an am dus-o mai prost decât înainte, că românul a început să fie disperat gândind la ziua de mâine, că de cea de poimâine nici nu poate fi vorba, ea fiind undeva departe, în ceața provocată de lipsurile din ce în ce mai dense. Ei și?! Ce contează acest lucru dacă onorabilul nostru crin liberal afirmă, pe posturi de televiziune aservite puterii, că este mulțumit de rezultatele primului an de guvernare USL?
Am urmărit și asistat în ultimele zile la cum au aniversat,oficial, cei doi salvatori ai românilor, Crin și Victor, în Palatul Victoria, victoria asupra guvernelor MRU și Boc. A trecut un an din mariajul celor doi care ar fi vrut ca aniversarea să se facă și la Palatul Cotroceni, dar… nu s-a putut. Asta este viața, nu întotdeauna reușești ceea ce vrei. Cineva spunea că, în tradiția românească a zonei de unde provine, această aniversare ar fi numită „nunta de hârtie”, cică din cauză că se poate rupe ușor, cei doi miri nefiind, încă, obișnuiți cu pozițiile. Acum mai rămâne să ne dumirim din ce fel de hâtie este este această nuntă.
Întradevăr modul în care s-au poziționat cei doi însurăței, proveniți din familii total diferite ca ideologie, față de situația României și a românilor sub regimul USL nu prea sunt situa te în aceeași poziție, ba se poate spune că sunt chiat opozante.
Floarea liberalilor, Crin Antonescu, spune că România și românii au o poziție mulțumitoare. Victoraș afirmă că a te pronunța asupra poziției pe care o are românul de rând și România ar fi prematur și că pentru o poziție bună mai este încă de tras deoarece căruța economiei și mai ales cea a economiilor populației nu prea merge și scârțâie asurzitor.
Dacă cei doi ce se vor în poziția aceea cu pâinea și cuțitul în mână s-au poziționat cum s-au poziționat față de noi prostimea, nouă trăitorilor de rând, noua celor de la talpa țării ne-au rămas în gând memorabile amintiri despre modul în care mirii secolului XXI s-au zbuciumat furibund anul trecut pentru al descăleca pe Băsescu și mai ales pentru a pune mâna pe tot ce înseamnă instituție de stat de la Parlament în jos.
De ce ne-au rămas în minte aceste amintiri? Deoarece din toată strofocarea lor, opintită scremut, a iesit o mare mizerie la care cancelariile europene au strâmbat din nas, afirmând că pute a rahat care are iz de totalitarism, fapt pentru care meșterii cârpaci uselisti s-au și apucat, cu zel, să repare ce au stricat chiar ei- imaginea României.
Dacă nu mă credeți pe cuvânt mergeți la statistici și vedeți că de un an încoace, Victoraș este văzut des, chiar foarte des la televiziuni luând câte o poziție mai mult sau mai puțin oficială pentru toate chestiunile zilei, încercând să spoiască pereții ciuruiți ai fațadei unei Românii ciuruite de războiul pentru pozițiile visate.
Cu o ironie șmecherească, parcă furată de la marinarul ce ține în mâini timona de la Cotroceni, tânărul însurățel Victoraș dă impresia că treburile merg ca unse și că cei care au o alt fel de poziție merită să fie luați în zeflemea și aceasta cu toate că afirma că este prematur pentru o poziționare a situației. În poziția luată de el totul este într-o poziție bună , mai ales că nici nu are cine să-l prea tragă de mânecă pentru al etenționas asupra vriei deoarece opoziția tace și-l lasă să-și clădească singur eșafodul.
În ultimele săptămâni s-a observat, cu ochiul liber, modul în care mai marii aflați la cârma țării s-au poziționat față de tot felul de chestiuni pe care talpa țării le percepe cu totul altfel decât ei. Astfel l-am admirat pe Voiculescu în poziția stupidului balerin ce face reclamă dansând unei bănci, cum dănțuiește printre legile noastre proaste, șchioape și găurite ca un svaițer. Tot acum l-am văzut pe Nicolaescu care lua poziție pentru apărarea coplății din care spitalul X a reușit să cumpere papuci de unică fplosință sau o branulă pentru perfuzie. Cea mai frumoasă poziție a avut-o ministrul Marilor Proiecte care se lăuda că va aruca aidoma unui Făt-Frumos nu știu câte autostrăzi peste munții Carpați, aceasta după ce la televizoarele noastre reporterii și șoferii au luat poziție față de marea aglomerație de pe DN 1 deoarece nu am reușit, cu miliarde de euro, să facem și noi o autostradă ca llumea.
Alți miniștrii nu au apărut la TV. Nu au avut loc de Ponta care se pare că ar vorbi și 25 de ore dacă ziua ar avea atâtea. Ăia nu mai încap și trebuie oricum să se poziționeze puțin mai jos de șeful lor suprem.
Vedeți de ce sunt mulțumiți useliștii? Deoarece din poziția în care se află pot să se laude că au făcut nummai bine, că au reântregit salariile, lucru care nu prea este în totalitate al lor. Se mai pot lăuda că au reușit o coabitare cu cel cu care se certau pentru reprezentarea României la Bruxelles și pe care Victoraș a început să-l cam ia drept exemplu, modul în care vorbește în fața camerelor de luat vederi fiind mai mult decât edificator.
Asta este! Ddacă crinul regal a liberalilor este mulțumit atunci, comform conceptului că de la EL vine lumina călăuzitoare și că doar EL are dreptate, suntem și noi mulțumiți. Suntem mulțumiți deoarece nua am scăpat de inflație, nu am scăpat de criză, nu am scăpat de hoția instituționalizată, nu am scăpat de corupție, că UE ne-atăiat din sumele alocate pentre perioada 2014-2020. Suntem mulțumiți că nu am scăpat de declinul economic și ce este mai important suntem mulțumiți deoarece nu am scăpat de promisiunile aruncate la întămplare… de ei. Suntem mulțumiți de faptul că useliștii își umflă cu fală piepturile și afirmă sus și tare că ei au adoptat cea mai bună strategie de guvernare, au adopatat o strategie total diferită de cea a PDL-iștilor, dar care este un fel de copy-paste a celei adoprare de aceștia.
Acuma cinstit, trebuie să luăm și noi poziția mutului și să așteptăm să vedem dacă asta-i de bine sau de rău. Poate că va fi de bine, că după trăznăile pe care le-au făcut până acum putem doar să ne lăudăm cu o sărăcie mai lucie decât până acum.
Asta este la TV totul e bine… la mine nu.

Dorel Lazăr 
Jurnalist independent


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea