Rămâi conectat

Politică Administrație

La Strasbourg, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a cerut mai mulţi bani europeni pentru România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei intervenţii în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat că bugetul UE pentru anul 2016 trebuie să fie construit cu accent pe reducerea inegalităţilor dintre statele membre şi pe dezvoltarea ţărilor recent aderate la Uniunea Europeană, cum ar fi România, Bulgaria sau Croaţia.negrescu

Victor Negrescu a solicitat respectarea a trei direcţii în construcţia bugetului pentru 2016: să fie unul al coeziunii şi solidarităţii; să pună capăt austerităţii şi, în acelaşi timp, accent pe crearea de locuri de muncă; să fie transparent şi orientat către toţi cetăţenii UE, fără discriminări.

„Uniunea Europeană trebuie să îşi asume, pentru anul 2016, un buget ambiţios, care să corespundă nevoilor şi agendei reale ale cetăţeanului. Recomandările mele merg în trei direcţii cheie, prima se referă la principii – un buget al coeziunii şi al reducerii inegalităţilor. Mă refer aici la Garanţia pentru Tineret, la fondurile de solidaritate pentru ţările mai puţin dezvoltate precum România, Bulgaria sau Croaţia sau la politica de vecinătate şi menţionez Republica Moldova, ca exemplu.

A două direcţie se referă la strategie: trecerea de la o politică de promovare a austerităţii la o politică de tip creativ şi constructiv în materie de creare de locuri de muncă sau pentru inovare şi dezvoltare. A treia direcţie se referă la mecanisme, la cum putem permite accesul tuturor la fondurile Uniunii Europene, dar şi cum ne putem asigura că într-adevăr banii sunt folosiţi util şi eficient în interesul cetăţeanului”, a afirmat Victor Negrescu în plenul reunit la Strasbourg. Europarlamentarul PSD a mai susţinut că „bugetul nu este un simplu subiect tehnic, ci este mai mult ca oricând un element determinant pentru viitorul Europei”. Mai amintim că Victor Negrescu este membru în Comisia pentru bugete din Parlamentul European.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea