Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Ocna Mureş, politica făcută de consilierii PDL: Minciună şi Dezinformare!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

E clar că disperarea în rândul PDL-iştilor e mare, sincer să fiu nu mă aşteptam la altceva de la grupul lor de consilieri, fiindcă în toţi aceşti ani în care am încercat să colaborez cu ei nu au făcut altceva decât să-mi blocheze iniţiativele şi să minimalizeze realizările din acest mandat, în concordanţă cu politica practicată la nivel central.
De asemenea, au căutat să-mi atribuie toate relele aduse de actuala guvernare în oraşul nostru, începând cu închiderea uzinei de sodă, surparea din zona magazinului PLUS şi închiderea Spitalului orăşenesc. Nu am vrut să fac publice aceste lucruri, acum sunt obligat, în urma acestui atac complet imoral. Domnilor, dacă spuneţi că aţi urmărit emisiunea postului Realitatea TV din data de 1.04.2012, atunci aţi văzut că s-au făcut transmisii în direct de la mai multe locaţii din ţară unde aţi închis spitalele. Tot eu am comandat acele transmisii? Credeţi că nu aveam altceva de făcut în Sfânta zi de Duminică decât să dau explicaţii la prostiile făcute de guvernarea pe care v-o asumaţi cu lipsa de responsabilitate faţă de concetăţenii noştri?
Care guvernare a închis spitalele? Nu cumva chiar cea condusă de dragul vostru preşedinte? Referitor la transformarea spitalului în centru pentru vârstnici şi extinderea Unităţii Medico-Sociale la et. 3 al spitalului, trebuie să vă reamintim că aţi promis sume de bani la rectificarea bugetului din august 2011, sume pe care guvernarea PDL nu le-a alocat. De ce nu recunoaşteţi că, din cele 67 de spitale închise, în prezent nici unul nu a fost transformat în cămin pentru vârstnici datorită imposibilităţii realizării acestui program de către autorităţile locale. Prin ceea ce prezentaţi încercaţi să minimalizaţi efectele dezastruoase pentru cei aproximativ 30 mii locuitori ai zonei lăsaţi de guvernarea portocalie fără asistenţă medicală. Oare copiii, femeile gravide ori alte categorii sociale, ar fi apelat la serviciile oferite de căminul pentru persoane vârstnice? Şi fiindcă aţi pomenit de USL, în bătaie de joc bineînţeles, poate că aţi aflat că unul din punctele importante din programul de guvernare se referă chiar la redeschiderea spitalelor închise abuziv.
Contrar celor ce afirmaţi este clar că v-aţi asumat măsura închiderii spitalului din Ocna Mureş cu toate consecinţele negative pentru populaţie, fiindcă aţi încercat să blocaţi înaintarea unei acţiuni în instanţă care avea ca obiect anularea parţială a HGR 345/31.03.2011, refuzând să semnaţi, cu o singură excepţie, cererea de chemare în judecată. Mărturie stă acţiunea formulată către Curtea de Apel Alba Iulia, înregistrată la nr 5686/29.04. 2011, a cărei ultima pagină, cea conţinând semnăturile, o prezint alăturat.
Faţă de afirmaţia d-voastră privind acţiunea deschisă în instanţă de către firma LIDL, trebuie să arăt că dezinformaţi din nou. Acţiunea firmei respective s-a îndreptat în primul rând asupra Salinei Ocna Mureş şi în al doilea rând asupra Unităţii Administrativ Teritoriale Ocna Mureş reprezentată de primar pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. De ce induceţi ideea falsă că se vor plăti despăgubiri de 2 milioane de euro din bugetul local, când ştiţi foarte bine că Tribunalul Alba în dosarul 258/175/2011 a constatat că autorizaţia de construire a magazinului PLUS a fost eliberată cu respectarea prevederilor legale şi a anulat amenda de 15 mii lei aplicată primarului, sentinţa fiind definitivă şi irevocabilă.
Revenind, cred că ar fi momentul să vă treziţi dumneavoastră la realitate, să începeţi cu plata impozitelor datorate bugetului local scadente la 31 martie 2012. Pentru ca cetăţenii oraşului Ocna Mureş să fie informaţi corect prezentăm mai jos sumele datorate la bugetul local de către consilierii PDL şi firmele acestora:
Podariu Pavel Gligor – 623,19 milioane lei vechi
Iacob Cristel – 226,66 milioane lei vechi
Stănescu Vasile – 23, 48 milioane lei vechi
Popa Ioan – 18,72 milioane lei vechi.
De asemenea îi solicit şi pe această cale să respecte prevederile Legii 215 cu modificările şi completările ulterioare, să-şi prezinte rapoartele de activitate anuale pe care nu le-au prezentat de 4 ani şi proiectele de hotărâre pe care le-au promovat în mandatul pe care l-au primit de la locuitorii oraşului.

Primarul oraşului Ocna Mureş, Prof. Augustin DRĂGUŢ

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea