La mulţi ani, Nicolae Furdui Iancu! Tezaurul cântecului popular albaiulian împlinește frumoasa vârstă de 65 de ani!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Iubit şi admirat deopotrivă, Nicolae Furdui Iancu este una din personalităţile recunoscute ale muzicii populare româneşti și un mesager profund, al cântecului albaiulian în lume. Timbrul său special, dramatismul veritabil şi autenticitatea surselor de inspiraţie l-au plasat de la debut şi până azi în topul soliştilor de folclor.

Nicolae Furdui Iancu s-a născut în satul Poiana, comuna Sohodol, în zi de Sfânt Dumitru, 26 octombrie 1955, copilărind acolo până la vârsta de 5 ani, cu bunicii dinspre tată.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La vârsta de cinci ani s-a stabilit cu părinții la Abrud. Aici, în Abrud, va urma școala primară și Liceul Pedagogic de Învățători. A studiat la Institutul pedagogic, secția română-franceză, din Oradea iar mai târziu, a absolvit Facultatea de Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Nicolae Furdui Iancu a devenit un adevărat simbol al Munților Apuseni și al județului nostru, prin melodiile interpretate dintre care amintim ”Nu uita că ești român”, ”Așa-i românul” și ”Treceți batalioane române Carpații”.

Ani mulţi, sănătoşi, voioşi şi norocoşi maestre Nicolae Furdui Iancu!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419