Rămâi conectat

Curier Județean

La mulţi ani, Ioan Bocşa! Îndrăgitul interpret de muzică tradițională împlineşte azi 67 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ioan Bocşa s-a născut la 13 decembrie 1947 (înregistrat în 14 decembrie), în localitatea Oarda de Jos, municipiul Alba Iulia. În 1970 a absolvit Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca unde din anul 1994 şi predă şi face cercetare, în prezent fiind Prof. Univ. Dr. la disciplina Muzică vocală tradiţională (Cânt popular).

Ioan Bocsa14Din 1994 conduce şi instruieşte Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane”, ansamblu cu caracter de unicat în peisajul folcloric românesc.

Ioan Bocşa a cuprins în două volume 1484 de colinde cu text şi melodie. Este, totodată, autorul a două volume “Colinde româneşti”, pentru a care a primit premiul Academiei Române.

Cu un repertoriu  impresionant, între care amintim piese precum “Doru’ m-o purtat”, “Ană, zorile se varsă”, “Câte mândre-am avut eu” Ioan Bocșa a cucerit pentru veșnicie inimile românilor iubitori de folclor.

Ioan Bocşa este el însuşi o “icoană” pentru judeţul Alba şi pentru folclorul românesc.

Respect și la mulți ani maestre!

 (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba, fără apă potabilă sâmbătă: AVARIE la conducta de alimentare cu apă a comunei Locuitorii Șeușa, Ciugud și Limba au rămas fără apă potabilă sâmbătă, în urma unei avarii la conducta de alimentare cu apă a comunei. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea